• Haberler
  • Spor
  • Kadın Futbolcular ile Erkek Futbolcuların Kazançları Arasındaki Fark Büyüyor

Kadın Futbolcular ile Erkek Futbolcuların Kazançları Arasındaki Fark Büyüyor

UEFA Kadınlar Uluslar Ligi'nde dörtlü finalde verilecek ödüller açıklandı. Erkeklerle arasındaki makas farkı ise gündem oldu.

UEFA Kadınlar Uluslar Ligi'nde dörtlü finalde verilecek ödüller açıklandı. Erkeklerle arasındaki makas farkı ise gündem oldu. Milli takımlarda gerek ülkelerin prim politikası, gerek UEFA'nın ödüllerinin cinsiyete göre farklılaşması ve arada uçurum bulunması tartışma yaratmayı sürdürüyor.

 ABD Milli Takımı'nın efsane kaptanı Megan Rapinoe'nin başlattığı mücadele başta Brezilya olmak üzere diğer ülkelere sıçrasa da bazı kazançlar elde edilmesine rağmen henüz istenilen sonuçlar oluşmadı.

   UEFA, Kadınlar Uluslar Ligi şampiyonunun 160 bin € kazanacağını açıklarken; erkeklerde ise şampiyona 10,5 mlyon € verecek. 

ÖDÜLLER ŞU ŞEKİLDE

İkinci - 100 bin €
Üçüncü - 80 bin €
Dördüncü - 60 bin €

KADIN FUTBOLCULAR EK İŞ YAPIYOR


 Kulüpler düzeyinde de kadın futbolunda bu yaz bonservis bedelleri ve maaşlarda rekorlar kırılmasına rağmen dünya yıldızlarının değeri, Türkiye'de Anadolu'da mücadele eden erkeklerle aynı düzeye geldi. Türkiye'de kadın futbolu, halen daha amatör branş kategorisinde yer alırken; sporcuların ancak ek işi olabiliyor.

Bakmadan Geçme