• Haberler
  • Gündem
  • Kadir Has Üniversitesi'nde Mescide Ayakkabıyla Girme Tartışması

Kadir Has Üniversitesi'nde Mescide Ayakkabıyla Girme Tartışması

Kadir Has Üniversitesi’nde yaşandığı iddia edilen bir görüntüde üniversitenin hocası olduğu ifade edilen kadının öğrencilerin ibadet ettiği mescide ayakkabıyla girmesi gergin anların yaşanmasına neden oldu.

 

Sosyal medyada yayınlanan görüntülerde, bir grup erkek öğrenci içerisinde halı serili mescitte bulunurken üniversitenin hocası olduğu ifade edilen kadın, öğrencilerle tartışmaya başlayarak ayakkabılarıyla mescide giriyor.

Öğrencilerin ayakkabılarını mescidin içerisinde yer alan ayakkabılık yerine kapının önüne bırakmasından rahatsız olduğunu belirten kadın hoca, kendi odasının önünde “kokan ayakkabı” görmek istemediğini söylemesi üzerine tartışma dahada büyüyor.

 

Burası Mescit Değil Hristiyanlarda, Budistlerde Buraya Ayakkabıyla Girebilir

 

Öğrencilerin uyarıları ve ısrarına rağmen mescitten çıkmayan ve ayakkabılarıyla halıya basmaya devam eden hoca; “Arkadaşlar burası ibadethane ve seccadenizin üzerine basmıyorum. Lütfen okulun kurallarına uyun. Benim kapımın önünde 18 tane ayakkabı 48 tane çanta olmaması için burada ayakkabılıklar var. Arkadaşlar bu sizin ibadethaneniz değil, benim de ibadethanem. Burası mescit değil. Hristiyanlarda burada ayakkabıyla girebilir değil mi? Hristiyanlar için de burası ibadethane, Budistlerde burada ibadet yapabilir. Arkadaşlar Sultanahmet Meydanı’nda namaz kılıyorsunuz. Seccadenin amacı ne? Seccade kullanmak zorundasınız. Bu beni ilgilendirmez, ben Hristiyan’ım, ben Budist’im, sizene beyan etmek zorunda mıyım? Burası benim okulum sen kendi kendine ibadetini ediyorsan et” şeklinde öğrencilere tepki gösteriyor.

Öğrencileri yaşananları kayda aldıklarını belirterek, “Kamuya açık alanda ses ve görüntü kaydı alıyorum kendi okulumda. Bunları da mahkemede aleyhinizde delil olarak kullanacağım. Burası bizim seccademiz. Buraya bu şekilde giremezsiniz. Kadın ve erkeğin ibadethanesi ayrıdır. Erkeklerin ki burası. Namazın farzlarından birisi de temizlik” diyerek hocaya tepkilerini dile getiriyor.

Öğrencilerin halıya ayakkabılarıyla basmaması yönünde hocalarını uyarması ve bu konuda ısrar etmelerine rağmen hocanın ayakkabılarıyla namaz kılınan alana basmaya devam etmesi üzerine okulun güvenlik görevlisi çağrılıyor.

Yaşanan tartışmaya ilişkin Kadir Has Üniversitesi’nden herhangi bir açıklama yapılmazken öğrenciler konuyu yargıya taşıyacaklarını belirtiyor.

ds

Bakmadan Geçme