• Haberler
  • Gündem
  • Kağıt Fabrikasında 3 Gündür Söndürülemeyen Yangın Depoya Sıçradı

Kağıt Fabrikasında 3 Gündür Söndürülemeyen Yangın Depoya Sıçradı

AFAD, UMKE ve TOMA'ların da müdahale ettiği kağıt fabrikası yangını bir türlü kontrol altına alınamazken yangın fabrikanın depo bölümüne sıçradı.

Aydın'ın Söke ilçesine bağlı Sazlı Mahallesi yakınlarında bulunan Söke Kipaş Kağıt Fabrikası’nda 3 gün önce başlayan yangın bir türlü kontrol altına alınamıyor.

AFAD, UMKE ve TOMA'ların da müdahale ettiği kağıt fabrikası yangın fabrikanın depo bölümüne sıçradı.

Aydın’ı yanı sıra çevre illerden de takviye gelen ekiplerin desteği ile sürdürülen söndürme çalışmaları devam ederken, gece yarısı yeniden şiddetlenen yangından yükselen alevler adeta geceyi aydınlattı.

KAĞIT FABRİKASINDAKİ YANGIN DEPO BÖLÜMÜNE SIÇRADI

Aydın'ın Söke ilçesinde, kağıt fabrikasının açık alanındaki kağıt toplama bölümünde önceki gün çıkan yangına müdahale devam ederken, rüzgarında etkisiyle alevler; fabrikanın kağıt ve kömür dolu deposuna sıçradı.

Depodaki tutuşan kağıtlardan çıkan dumanlar çevreyi sardı. Aydın Valisi Yakup Canbolat'da yangın bölgesine gelerek incelemelerde bulundu yetkililerden bilgi aldı. Vali Canbolat'ı Söke Kaymakamı Ali Akça karşıladı. Yangın bölgesinde 81 araç ve 258 personelin görev yaptığı bildirildi.

DAİRE BAŞKANI HASTANEYE KALDIRILDI

Yangına müdahale eden Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Taner Günhan ve 2 itfaiye eri dumandan etkilendi. 2 itfaiye erinin ayakta tedavileri yapılırken İtfaiye Daire Başkanı Günhan'ın ambulansla Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesine kaldırıldığı öğrenildi.

Bakmadan Geçme