Kahramanlar Son Yolculuğuna Uğurlandı

Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde teröristlerin taciz ve sızma girişimi sonucu şehit olan 9 vatan evladı son yolculuklarına uğurlandı.

Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde teröristlerin taciz ve sızma girişimi sonucu şehit olan 9 vatan evladı son yolculuklarına uğurlandı.
Kahramanca vatan savunmasını yerine getirdikleri esnada hain terör örgütünün saldırısına uğrayan ve çıkan çatışmada şehit olan Mehmetçikler memleketlerinde binlerce kişinin katılımıyla defnedildi.


Emrullah Gülmez - Kahramanmaraş


Doğum gününe 5 gün kala şehit düşen Piyade Sözleşmeli Er Emrullah Gülmez (23), memleketi Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. Törende şehidin annesi Dürdane Gülmez (58) gözyaşlarına boğulup güçlükle ayakta durabildi. Şehidin 7 kardeşi de tören sırasında gözyaşlarına hakim olamadı. Şehidin babası Hasan Gülmez'i (74) ise protokol teskin etmeye çalıştı.


Gökhan Delen - Aksaray


Piyade Üsteğmen Gökhan Delen (31) de bugün defnedildi. Delen'in memleketi Aksaray'a ulaşan cenazesi Somuncu Baba Külliyesi Morgundan alınarak ilk önce helallik alınması için şehidin Ereğli Kapı Mahallesi'ndeki baba evine götürüldü. Burada helallik alındıktan sonra konvoy eşliğinde yola çıkan şehidin cenazesi Aksaray Ulu Camiine getirildi. Yüzlerce vatandaşın katıldığı törende terörü lanetleyen sloganlar da atıldı.
Güçlükle ayakta duran şehidin babası Bayram Delen (56), annesi Zeynep Delen (55) ve kardeşleri şehit üsteğmenin tabutu başında ağıtlar yakarak gözyaşı döktü. Şehidin cenazesi öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Aksaray Şehitliğinde defnedildi.


Murat Atar - Ordu


İstihkam Sözleşmeli Er Murat Atar için Ordu'nun İkizce ilçesinde cenaze töreni düzenlendi. Annesi Selma Atar ve kardeşlerinin güçlükle ayakta durduğu şehidi uğurlama törenine yüzlerce kişi katıldı. 
Bekar olan şehit Atar'ın, 2 ay önce göreve başladığı bildirildi. 4 kardeş olan şehit Atar'ın babası Vahip Atar'ın 2021 yılında Ordu'nun Ünye ilçesinde meydana gelen motosiklet kazasında hayatını kaybettiği öğrenildi. 


Ahmet Köroğlu - Giresun


Şehit Piyade Uzman Çavuş Ahmet Köroğlu'nun naaşı da dün akşam memleketi Giresun'un Görele ilçesine getirildi. Şehit için bugün Görele Hükümet Konağı önünde tören düzenlendi. 3 çocuk babası Şerif Ali ve Fatma Köroğlu çiftinin tek erkek evladı olan şehit Ahmet Köroğlu'nun cenaze törenine şehit yakınlarının yanı protokol üyeleri de katıldı.
Şehidin cenazesi öğle namazından sonra kılınan cenaze namazının ardından Çatakkırı köyündeki aile kabristanlığında toprağa verildi.


Kemal Batur - Niğde


Piyade Sözleşmeli Er Kemal Batur'un (23) cenazesi, memleketi Niğde'de toprağa verildi. Şehit Batur'un kardeşi Cebrail Batur, cenaze törenine ağabeyinin askeri kamuflaj montunu giyerek katıldı. Batur, "Ağlamayacağım, dik duracağım" dedi.
Törende şehidin annesi ile babası, oğullarının tabutuna sarılıp, gözyaşı döktü. Batur'un cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından köy mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.

Bakmadan Geçme