• Haberler
  • Gündem
  • Kamuya 591 şehit yakını, gazi ve gazi yakınının ataması gerçekleşti.

Kamuya 591 şehit yakını, gazi ve gazi yakınının ataması gerçekleşti.

Bakan Göktaş, terörle mücadelede şehit düşen güvenlik güçlerinin yakınları ve gazilere tanınan kamuda istihdam hakkının iki katına çıkarıldığını duyurdu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş:

"Emanetlere sahip çıkmak boynumuzun borcudur, vatani görevimizdir. Bu anlamda şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarımız için daha fazlasını yapmamız gerektiğini biliyoruz. Onların her daim yanında oluyor, onları hayatın her alanında destekliyoruz" dedi.

Kamuda İstihdam Hakları Genişletildi


Bakan Göktaş, terörle mücadelede şehit düşen güvenlik güçlerinin yakınları ve gazilere tanınan kamuda istihdam hakkının iki katına çıkarıldığını duyurdu. 2002 yılından bu yana sadece terörle mücadelede şehit olanların yakınlarına ve gazilere tanınan bu hak, genişletilerek Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Teşkilatı mensubu güvenlik görevlilerinin hayatını kaybeden yakınlarına iki, malul olanlara ise bir istihdam hakkı olarak sağlandı.

Vazife Malullerine de İstihdam Hakkı


Bakan Göktaş, istihdam hakkı bulunmayan diğer kamu kurumlarındaki vazife malullerine de bir istihdam hakkı tanındığını belirtti. Ayrıca, terör eylemleri nedeniyle hayatını kaybeden sivillerin yakınlarına ve engelli hale gelen sivil vatandaşlara da bir istihdam hakkı verildiğini açıkladı.

Şehit Yakınları ve Gazilere Yapılan Atamalar


Bakanlığın bugün gerçekleştireceği 591 atama ile kamuda istihdam edilen şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarının sayısının 49 bin 901’e ulaşacağı bildirildi. Bu atamalarla, devletin şehit yakınları ve gazilere verdiği desteğin artarak devam ettiği vurgulandı.

Bakmadan Geçme