• Haberler
  • Gündem
  • Kar Türkiye'yi Esir Aldı 13 İlde 2865 Yerleşim Yeri Yolu Kapandı

Kar Türkiye'yi Esir Aldı 13 İlde 2865 Yerleşim Yeri Yolu Kapandı

Türkiye'nin özellikle Karadeniz ve Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı, hayatı olumsuz etkiliyor. 14 ilde etkili olan yoğun kar yağışı sonrasında 2 bin 865 yerleşim yeri ile bağlantı kesildi. Bazı bölgelerde 5 metreye kadar yükselen kar kalınlığı karşısında karla mücadele ekipleri yol açma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Türkiye genelinde etkili olan soğuk ve yağışlı hava Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerinde hayatı felç etmiş durumda. 14 ilde yoğun kar yağışı nedeniyle köy ve mahallelere ulaşım tamamen durmuş durumda. Özellikle Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar kalınlığı 5 metreye kadar çıkarken karla mücadele ekipleri yol açma çalışmalarını 7/24 sürdürüyor. Açılan yolların bir kısmı kar yağışının devam etmesi nedeniyle tekrar kapanıyor.

Köylerde hasta olanların imdadına ise sağlık ekipleri paletli ambulanslarla yetişmeye çalışıyor.

Türkiye genelindeki yolları kapalı olan iller şu şekilde;

KARS

Kars’ta kar yağışı ve tipi nedeniyle 120 köy yolu ulaşıma kapandı. 
Kars’ta 2 gündür etkili olan kar yağışı ve tipi hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Kentte kar ve tipi çok sayıda köy ile merkezin bağlantısının kesilmesine neren oldu. Merkeze bağlı 13, Akyaka’da 6, Arpaçay’da 19, Digor’da 9, Kağızman’da 40, Sarıkamış’ta 17, Selim’de 6 ve Susuz’da 10 olmak üzere toplam 120 köy yolu ulaşıma kapandı. Kapalı köy yollarının açılması için İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri çalışma başlattı. Ekipler, 7 ilçe ve merkezde aynı anda çalışma yürütüyor. Yürütülen çalışmaların yüksek kesimlerde etkili olan tipiden dolayı zaman zaman aksadığı öğrenilirken, kentte aralıklarla kar yağışı devam ediyor.


BATMAN

Batman’da dün itibariyle aralıksız devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle Sason ve Kozluk ilçelerine bağlı 110 köy ve mezra yolu ulaşıma kapandı. 
Alınan bilgilere göre, yoğun kar yağışı nedeniyle Kozluk ilçesine bağlı Geçitaltı ve Armutlu grup köy yolları ile Sason ilçesine bağlı Derince, İncesu, Kaşyayla, Dörtbölük grup köy yolları ile Yücebağ beldesine bağlı köy ve mezra yolları ulaşıma kapandı. 
Yüksek kesimlerde yer yer kar kalınlığının bir metreyi aştığı Sason’da bazı vatandaşların kar üzerinde hayvanlarını beslediği görüldü. Dün öğle saatlerinden itibaren devam eden yağış nedeniyle karla kaplı yolları açmak için ekipler iş makineleri ile çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

SİVAS

Sivas’ta kar yağışı ve tipi 85 köy yolunu ulaşıma kapattı. Kapanan köy yollarının yeniden ulaşıma açılması için çalışmalar sürüyor. 
Sivas’ta etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiledi. İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre; yoğun yağan kar ve tipi nedeniyle Sivas il genelinde 85 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri kapalı olan köy yollarını açmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

MALATYA

Malatya’da dün başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı sonrası 129 mahallenin yolu ulaşım kapandı. 
Malatya genelinde etkili olan kar, bazı ilçelerde ve yüksek kesimlerde etkisini sürdürmeye devam ediyor. Kent genelinde kar temizleme, tuzlama ve yol açma çalışmalarına devam ederken kar yağışının etkisini artırdığı yüksek kesimlerde ve kırsal alanlarda da kapanan yolların açılması için ekipler görev başında. Gün içerisinde kapanan birçok mahallenin yolunu ulaşıma açan belediye ekipleri, yoğun kar yağışı nedeniyle toplam 129 mahalle yolunun biran önce ulaşıma açılması için çalışmalarını sürdürüyor. 
Akçadağ ilçesinde 7, Arguvan ilçesinde 3, Battalgazi ilçesinde 13, Darende ilçesinde 20, Doğanşehir ilçesinde 10, Doğanyol ilçesinde 2, Hekimhan ilçesinde 20, Kale ilçesinde 7, Kuluncak ilçesinde 10, Pütürge ilçesinde 22, Yazıhan ilçesinde 7 ve Yeşilyurt ilçesinde de 8 mahalle yolunda çalışmalar sürüyor.

GİRESUN

Giresun'da 61 köy yolu kar nedeniyle ulaşıma kapandı. 
Alınan bilgiye göre, Giresun ve ilçelerinde etkisini artıran kar yağışı nedeniyle Çanakçı’da 4, Dereli’de 22, Bulancak’ta 20, Çamoluk’ta 7, Espiye’de 1, Kaşap’ta 1, Yağlıdere’de 6 üzere toplamda 61 köy yolu ulaşıma kapandı.

ARDAHAN


Ardahan'da yoğun yağış etkili olurken, kar kalınlığı ise 40 santimetreye kadar ulaştı. Kar yağışı sonrası kent genelinde 207 köy yolu ise ulaşıma kapandı. 
Kentte dün öğle saatlerinde başlayan kar yağışı, aralıklarla etkisini sürdürüyor. Kent merkezini kaplayan beyaz örtünün kalınlığı, 40 santimetre oldu. Ardahan Belediyesi kent merkezinde, Karayolları şehirlerarası yollarda, İl Özel İdaresi de ulaşıma kapanan 207 köy yollunda temizlik çalışması başlattı.

BARTIN

Bartın'da etkili olan kar yağışı nedeniyle 35 köy yolu ulaşıma kapandı. 
Bartın'de gece başlayan kar yağışı Bartın'ın yüksek kesimlerinde etkili oldu. Bartın'ın yüksek kesimlerindeki kar kalınlığı 40 santimetreye ulaşırken, kar yağışının aralıklarla devam ettiği öğrenildi. 
Karla mücadele ekipleri tarafından yolların yeniden trafiğe açılması için çalışma yürütülürken, devam eden kar ve tipi nedeniyle açılan yolların yeniden kapandığı öğrenildi. 
Beyaz örtüyle kaplanan köylerde kartpostallık manzaralar da ortaya çıktı.

TUNCELİ


Tunceli’de iki gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle kent genelinde 229 köy yolu ulaşıma kapandı. Ekipler, kapanan köy yollarını ulaşıma açmak için çalışma başlattı. 
Tunceli’de özellikle Pülümür, Nazımiye, Hozat ve Ovacık ilçesinde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle toplam 229 köy yolu ulaşıma kapandı. Tunceli Valiliği koordinesinde il özel idaresine bağlı çok sayıda ekip kapanan köy yollarını ulaşıma açmak için çalışma başlattı.

BİTLİS

Bitlis’te dün akşamdan bu yana etkisini arttırarak yağan kar, il genelinde 335 yerleşim yeri yolunu ulaşıma kapattı. 
Bitlis’te son günlerde etkili olan kar yağışı nedeniyle tek katlı evler ve araçlar adeta kara gömülürken, İl Özel İdaresi, belediye ve karayolları ekipleri kapanan yolları açmak için yoğun çaba harcıyor. 
Kar yağışı nedeniyle yüzlerce köy yolunun ulaşıma kapandığını belirten İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ümit Kurtkan, 7/24 esasına göre çalıştıklarını ifade ederek, kapanan köy yollarını en kısa sürede açacaklarını söyledi.
Ayrıca Tatvan ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle 25 köy yolu ulaşıma kapandı. 


BİNGÖL

Bingöl’de haftalardır beklenen kar yağışı dün itibariyle etkisini göstermeye başladı. Kent merkezinde kar kalınlığı yer yer 30 santimi aşarken, yüksek rakımlı bölgelerde 1 metreyi bulduğu öğrenildi. Kar nedeniyle 283 köy yolu da ulaşıma kapandı.

HAKKARİ


Hakkari’de etkili olan kar yağışı nedeniyle 355 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı. 
Hakkari’de akşam etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Merkezde 93, Çukurca’da 22, Derecik’te 18, Şemdinli’de 87 ve Yüksekova’da 135 olmak üzere toplam 355 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı. 
Kar yağışı sonrasında harekete geçen Hakkari İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri ise kapanan yolları yeniden ulaşıma açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

ELAZIĞ

Elazığ’da kar yağışından dolayı kapanan 465 köy yolunun açılması için ekipler aralıksız çalışıyor. 
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü'nün uyarı yaptığı Elazığ’da kar yağışı etkili oldu. Dün başlayan yağışın ardından şehir genelinde bulunan 547 köy yolundan 465'i ulaşıma kapandı. Valilik koordinesinde İl Özel İdare Genel Sekreterliğine bağlı karla mücadele ekipleri, 81 araç ve 99 ekip ile kapalı durumda bulunan yolları açmak için aralıksız çalışıyor.


VAN

Van’da etkili olan kar yağışı nedeniyle 451 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapanırken, bazı uçak seferleri ise rötar yaptı.
Van şehir merkezinde gece saatlerinde belli aralıklarla yağan kar, sabah saatlerinde etkisini artırdı. Kısa sürede şehir merkezini beyaza bürüyen kar yağışı nedeniyle Bahçesaray’da 71, Başkale’de 88, Çatak’ta 100, Erciş’te 72, Gevaş’ta 40 ve Gürpınar’da 80 olmak üzere toplam 451 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı.

Bakmadan Geçme