• Haberler
  • Dünya
  • Kayıp Malezya Uçağı Bulundu mu? Önemli Veriler Ele Geçirildi!

Kayıp Malezya Uçağı Bulundu mu? Önemli Veriler Ele Geçirildi!

2014 yılında gizemli bir şekilde ortadan kaybolan ve o zamandan beri bulunamayan Malezya Havayolları MH370 sefer sayılı uçakla ilgili yeni bir gelişme ortaya çıktı. Cardiff Üniversitesi'nden araştırmacılar, uçağın düştüğü tahmin edilen 8 Mart 2014 tarihinde Hint Okyanusu'nda su altı mikrofonları tarafından kaydedilmiş olabilecek bazı sinyaller keşfettiler.

Cardiff Üniversitesi'nden araştırmacılar, Malezya Havayolları MH370 uçağının 2014 yılında kaybolduğu tarihte Hint Okyanusu'nda kaydedilmiş olabilecek bazı sinyaller keşfetti.

YERİNİ TESPİT ETMEK İÇİN YARDIMCI OLABİLİR

Bu sinyaller, uçağın düştüğü tahmin edilen saatlerde, 6 saniyelik bir ses kaydını içeriyor. Araştırmacılar, bu sesin enkazın bulunduğu noktayı tespit etmede yardımcı olabileceğini düşünüyorlar.

SU ALTIN DİNLEME İSTASYONU

Ayrıca, 200 tonluk bir uçağın saniyede 200 metre düşmesinin küçük bir depreme eşdeğer kinetik enerji üretebileceğini belirttiler. Bu miktardaki kinetik enerjinin binlerce kilometre uzaktaki su altı mikrofonlarıyla kaydedilebileceğini söylediler. Araştırmacılar, bu sinyallerin bulunduğu bölgede bulunan iki su altı dinleme istasyonuna işaret ettiler.

Kayıp Malezya Uçağı Bulundu mı? Önemli Veriler Ele Geçirildi!

BİR KAYIT YAPILDI

Bu istasyonlardan birinin İngiliz denizaşırı topraklarından Diego Garcia adasında, diğerinin ise Avustralya'nın Cape Leeuwin bölgesinde olduğunu belirttiler. Araştırmacılar, bu iki dinleme noktasından Cape Leeuwin'in belirtilen saatlerde bir kayıt yaptığını ancak Diego Garcia'da kayıt bulunamadığını belirtti.

SİNYAL TATBİKATI YAPILMASI LAZIM

Dr. Usama Kadri, sinyallerin kaynağıyla ilgili soru işaretleri olduğunu belirtti. Benzer enerji çıkaracak patlamalarla bölgede bir sinyal tatbikatı yapılması gerektiğini ifade etti. Kadri, tatbikat neticesinde benzeri sinyal ölçümü kaydedilirse bunun Malezya uçağının yerini tam olarak gösterebileceğini, sinyallerin ilgisiz olması halinde ise arama alanı ve tahmini düşüş saatinin yeniden değerlendirilebileceğini belirtti.

KESİNLİĞE SAHİP DEĞİLİZ

Kadri, okyanuslarda yaşanan kazalara müdahalede bu teknolojinin kullanımı üzerine çalışma yaptıklarını vurgulayarak, "Ne yazık ki kayıp uçak için yeni bir arama başlatmak üzere gereken kesinliğe sahip bir sinyal bulamadık. Ancak öneriler yetkililer tarafından takip edilirse gözlemlenen sinyallerin alakalı olma durumu değerlendirebilir ve potansiyel olarak kayıp Malezya uçağının konumuna ışık tutabiliriz" ifadesini kullandı.

Bakmadan Geçme