Kayseri'de Neler Oluyor? Olayın Aslı Nedir?

Kayseri'de Suriyeli 2 vatandaşın 6 yaşındaki bir Suriyeli çocuğa tecavüz ettiği iddiaları Suriyelilerin yoğun olarak yaşadığı Eskişehir Bağları Danişmentgazi Mahallesi'nde gergin anların yaşanmasına neden oldu. Kalabalık grup Suriyelilere ait iş yerini ateşe verirken çok sayıda yaralı olduğu bilgisi geldi.

Suriyelilerin yoğun olarak yaşadığı bölgelerden birisi olan Kayseri'de Melikgazi ilçesine bağlı Eskişehir Bağları Danişment Gazi Mahallesi'nde 6 yaşındaki Suriyeli  bir çocuğa 2 Suriyelinin cinsel istismarda bulunduğu iddiası ortalığı karıştırdı.

Akşam saatlerinde mahallede toplanan kalabalık gurup Suriyelilere ait iş yerlerini ateşe verirken araçlara da zarar verdi. Bir çok aracın ters döndüğü olaylara ilişkin bölgeye çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edildi.

Yaşanan olaylar sonrasında çok sayıda yaralı olduğu bilgisi gelirlen itfaiyeler peş peşe bölgeye sevk edildi.

İtfaiye araçlarının acı sirenleri gecenin sessizliğinde şehrin sokaklarını adeta inletti.

ÇEVİK KUVVET TOMA İLE MÜDAHALE ETTİ

İddiaya göre, Danişmentgazi Mahallesi'nde yabancı uyruklu bir kişi, 6 yaşındaki yabancı uyruklu çocuğu taciz ederken yakalandı.

Olayın toplanan kalabalık grup, şahsı almak için taşkınlık çıkardı. Olay yerine çok sayıda polis, çevik kuvvet, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Özel Harekat polisleri tarafından alınan şüpheli bölgeden uzaklaştırılırken, kalabalık grup araçları ters çevirirken bazı iş yerlerini de ateşe verdi.

TOMA araçları ile müdahale edilen olayda polisin, kalabalığı dağıtmak için müdahalesi sürüyor.

NAMUSUMUZ YERDE YATMIYOR, BUNLARI BURADA BARINDIRMAYACAĞIZ!

Yaşanan olaylara tepki gösteren yaşlı bir mahalle sakini, "Suriyeliler, 5 yaşındaki bir çocuğu tuvalete götürüp tecavüz ediyorlar. Bunları buraya getirenler utansın" ifadelerine yer verirken başka bir vatandaş da, "Bunları burada barındırmayacağız, bitti artık bunların işi. Bizim namusumuz yerde yatmıyor. Yeter artık. Bugün onların çocuğuna yarın bizim çocuğumuza. Gözümüz arkada işe gidiyoruz. Çoluğumuzu çocuğumuzu parka gönderemiyoruz. Yeter artık. Devlet mi el atıyor, kim el atıyorsa atsın artık" diyerek tepkisini dile getirdi.

 

Bakmadan Geçme