Kayseri'de şehit düşen pilotlar toprağa verildi

Kayseri'deki test uçuşu esnasında eğitim uçağının düşmesi sonucu şehit olan pilotlar son yolculuğuna uğurlandı. Şehitlerden Hava Pilot Albay Uğur Yıldız memleketi İzmir'de, Hava Pilot Albay Gökhan Özen Eskişehir'de toprağa verildi.

Tarlada çalışan işçilerin üzerine düşmemek için son anda manevra yapmış, burun üstü düşmüştü eğitim uçağı. O uçak kazasında yaşamını yitiren şehitler memleketlerinde toprağa verildi.

Albay Pilot Gökhan Özen ve Uğur Yıldız. İki isim de 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Hava Kuvvetleri’ndeki pilot açığını kapatmak için göreve gönüllü olarak döndüler. Kahraman iki pilot için İzmir Çiğli 2'nci Ana Jet Üssü'nde tören düzenlendi. Törene şehit aileleri, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve komutanlar katıldı.

Şehit Uğur Yıldız'ın naaşı memleketi İzmir'e gönderildi. Karşıyaka ilçesinde düzenlenen törende şehidi sevdikleri, silah arkadaşları, askeri ve mülki erkan da yalnız bırakmadı. Şehidin naaşı, Bostanlı Beşikçioğlu Cami'sinde kılınan cenaze namazının ardından, Kadifekale Hava Şehitliği'nde gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı.

Bakmadan Geçme