Kayseri'deki Olaylarda Son Durum Ne?

Kayseri'de Suriyeli vatandaşın 6 yaşındaki bir Suriyeli çocuğa tecavüz ettiği iddiaları Suriyelilerin yoğun olarak yaşadığı Eskişehir Bağları olarak bilinen Danişmentgazi Mahallesi'nde halk sokağa indi, Suriyelilere ait iş yerleri ve araçlar ateşe verildi.

Kayseri'de Suriye uyruklu bir kişinin Suriyeli küçük bir kıza cinsel istismarda bulunduğu iddiası ülkeyi ayağa kaldırdı.

Danişmentgazi Mahallesi'nde meydana gelen mide bulandıran olayda Suriyeli bir kişi tuvalete götürdüğü küçük yaştaki bir kıza cinsel istismarda bulunduğu esnada mahalle sakinleri tarafından yakalandı.

Olayın duyulmasının ardından yüzlerce kişi Suriyelilerin yoğun olarak yaşadığı Eskişehir Bağları Danişmentgazi Mahallesi'ne akın etti.

Suriyelilere ait onlarca araç ve motosikleti parçalayan ev ve iş yerlerini ateşe veren öfkeli gruba polis ekipleri TOMAlarla müdahale etti.

Yaşanan olaylar sonrasında 10 polis yararlanırken MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy'un da aralarında bulunduğu grup AK Parti'nin kalesi Kayseri'de Erdoğan istifa sloganları attı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik tepkilerin yükseldiği ve Erdoğan istifa sloganlarının atıldığı olaylarda Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ve Emniyet Müdürü Atanur Aydın vatandaşlara dakikalarca dil döktü.

MUHABİR

Bakmadan Geçme