• Haberler
  • Gündem
  • Kayseri'deki Olaylarla İlgili Provokatif Paylaşım Yapan 108 Kişi Yakalandı!

Kayseri'deki Olaylarla İlgili Provokatif Paylaşım Yapan 108 Kişi Yakalandı!

Kayseri'de Suriye uyruklu bir kişinin Suriyeli küçük bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulunmasının ardından başlayan olaylarla ilgili sosyal medya hesaplarından provokatif paylaşımlarda bulunan 108 kişi yakalandı.

Kayseri'de Suriye uyruklu bir kişinin Suriyeli küçük bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulunmasının ardından başlayan ve Türkiye genelinde bir çok ile yayılan olayların yankıları devam ediyor.

İçişleri Bakanlığı, olayları kışkırtan ve provokative eden kişiler ve sosyal medya hesaplarına yönelik çalışma gerçekleştirdi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada çalışma kapsamında 12 kişinin tutuklandığını açıkladı.

189 HESAP TESPİT EDİLDİ

Bakan Yerlikaya, paylaşımında şu ifadelere yer verdi; "Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığımızın Güvenlik Daire Başkanlığımız ile koordineli yaptığı çalışmalar sonrası Kayseri’deki olaylarla ilgili provokatif ve dezenformasyon içerikli paylaşım yaptığı değerlendirilen 6’sı yurt dışında olmak üzere toplam 189 hesap yöneticisi tespit edildi. 108 şahıs yakalandı. Bunlardan 12’si tutuklandı, 32’si hakkında adli kontrol kararı verildi. İşlemler devam ediyor. Sosyal medya üzerinden provakasyon yapıp ülkemizi karıştırmak isteyenleri tek tek yakalayıp adalete teslim edeceğiz."

Yerlikaya, Kayseri ziyareti kapsamında gerçekleştirilen Türkiye’nin Huzuru Toplantısı ile ilgili de sosyal medya hesabından açıklamada bulundu.

Kayseri’de yaşanan çirkin cinsel istismar olayından sonra gerçekleştirilen eylemlerde 855 şahsın gözaltına alındığını ve bunların 13’ünün tutuklandığını 145’i hakkında adli kontrol kararı verildiğini belirten Yerlikaya, "Kayseri’de gözaltına alınan şahıslardan 468’inin 50 farklı suçtan adli kaydı bulunuyor. Bu suçlar arasında göçmen kaçakçılığı, kasten yaralama, yağma, hırsızlık, cinsel istismar, tehdit-hakaret, uyuşturucu, mala zarar verme, dolandırıcılık ve şantaj gibi suçlar da var. Milli menfaatlerimiz doğrultusunda; kamu düzeni ve güvenliğimizden asla taviz vermeden, insan haklarına, hukuka, medeniyet değerlerimize uygun olarak düzensiz göç ile aralıksız mücadele ediyoruz, etmeye de  devam edeceğiz. Devletimiz güçlüdür. Provokatörlere göz açtırmayacağız. Oyun kurmaya çalışanların oyunlarını bozacağız." ifadelerine yer verdi.

Bakmadan Geçme