Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i Yalanladı!

Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'in 'Kemal Bey'e tüzük taslağını gönderdik, iyi olmuş dedi' açıklamasını yalanladı. Kılıçdaroğlu, 'Benim tüzük değişikliğine olumlu görüş beyan ettiğim şeklindeki açıklamalar doğru değil' dedi.

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'de değişen tüzükle ilgili "Evet dediğim doğru değil" diyerek CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i yalanladı.

Kübra Par'ın konuğu olan ve soruları cevaplandıran Kılıçdaroğlu, yeni anayasa tartışmalarıyla ilgili HÜDA PAR'ın 4. madde çıkışıyla ilgili de talebin daha önce AK Parti'den geldiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"CHP'nin her programında altı ok yeniden yorumlanmıştır. İlkelerinden ödün vermeksizin yeniden yorumlanmalı. Ben bunu konulduğu gibi alacağım derseniz dünyadaki değişimi kaçırmış olursunuz.

Özgür bey ile yediğimiz yemekte Mansur Bey’de vardı il başkanı da vardı. Özgür Bey tüzük ile ilgili bilgi verdi. Yazılı metin olmadan fikir beyan etmem doğru olmaz değil dedim. Son şekil aldıktan sonra size göndeririz, düşüncelerinizi belirtirseniz seviniriz dedi. Bana kurultaydan bir gün önce akşam 19 civarında geldi. Dolayısıyla bir görüş hazırlama fırsatım olmadı. Kurultay da yapılan açıklamalar, benim tüzüğe karşı olumlu düşündüğüm anlamına gelmiyor.

Benim tüzüğe evet dediğim, hatta ben de şaşkınlıkla izledim ama doğru değil. Gittiğiniz zaman bu tartışmaların birinde olmak zorundasınız. Yanlış olduğunu söylemek zorundaysanız ben de bu tartışmaların içinde olmamak için gitmedim. Bunu özel bir tartışma konusu yapmak istemem ama verilen sözler varsa o sözlerin tutulması gerekir. İşin özeti budur.

ANAYASANIN 4. MADDESİ POLEMİĞİ

Zekeriya Bey'in şöyle bir ifadesi var: 'Ahmaklara anlatır gibi anlatıyorum.' diyor. İlk 4 madde tartışmaları yeni değil. HÜDA Par Meclis'te olmadan önce de tartışılıyordu. Benim TOBB Genel Kurulu'nda yaptığım bir konuşma var.

Bu talep daha önce AK Parti cenahından gelmişti. Kime söylüyor 'Ahmaklara anlatır gibi.' diye? İttifakın diğer aktörlerine söylüyor. Onlar da 'Nasıl dersin?' diyemiyorlar.

Ben TOBB'da konuşma yaparken Erdoğan neredeydi? Bahçeli niye konuşmuyor bu konuda? Aynı ittifakın içind eolup da nasıl oluyor da beraber el kaldırıyorlar. Aynı hedefe yürüyor bunlar. Toplumdan gelen tepki üzerine geri adım atmış gibi görünüyorlar."

 

MUHABİR

Bakmadan Geçme