• Haberler
  • Siyaset
  • Kemal Kılıçdaroğlu Yeniden Aday Olacak mı? Kılıçdaroğlu'ndan Çok Konuşulacak Açıklama

Kemal Kılıçdaroğlu Yeniden Aday Olacak mı? Kılıçdaroğlu'ndan Çok Konuşulacak Açıklama

Kemal Kılıçdaroğlu CHP'ye yeniden genel başkan olacak mı, siyaseti bırakacak mı? Sorularının cevabı merak konusu olurken Kılıçdaroğlu'ndan çok konuşulacak açıklama geldi.

CHP Eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, siyasi hayatıyla ilgili dikkat çeen açıklamalarda bulundu.

CHP'nin önceki Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tüzük kurultayı, siyaset, normalleşme ve CHP'nin şimdiki yönetimi ile ilişkileri konusunda T24 yazarı Murat Sabuncu'nun sorularını yanıtladı. 

Parti içinde yenilikçi fikirlerin ortaya çıkmasının ve tartışılmasının gerekli olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu ve Özgür Özel ile ilişkileri hakkında "Ülkemiz ne yazık ki çok ağır sorunlar yaşıyor. Sorunları aşmanın yolu tartışmaktan geçiyor. Akıl akıldan üstündür. Dolayısıyla biz kendi aramızda tartışırız, farklı öneriler gelir. Sonunda oturur buna bir karar veririz. O çerçevede çözümleri partinin çözümü olarak ortaya koyarız. Tek ve ortak motivasyonumuz Türkiye'dir." diye konuştu. 

Türkiye'nin bir hukuk devleti olmadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Türkiye'de devlet gerçekten vatandaşın hakkını ve hukukunu koruyor mu? Hayır. İkili bir yapı oluştu devlette. Bir saray devleti var, bir de Türkiye Cumhuriyeti Devleti var. Saray devleti Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne hükmediyor şu anda." dedi.

Cumhuriyet rejiminin tehlikede olduğunu, CHP'nin yıkılmaz bir kale olarak varlığını sürdürmesinin önemli olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, normalleşme adımları hakkında şöyle konuştu: 

"Çiftçi geçinemiyorsa sebebi Erdoğan. İşsizlik varsa sebebi Erdoğan. Halk iki kutup olmuşsa sebebi Erdoğan. Vatanın bekası tehlikedeyse sebebi Erdoğan. Mülteci sorununun, ekonomide iflasın, gençlerimizin yurt dışına kaçmasının, intiharların, ahlaki çöküşün tek sebebi Erdoğan. Kurucu liderimize ‘ayyaş’ diyen o. Kadınlarımıza ‘sürtük’ diyen o. Muhaliflere ‘çapulcu’ diyen o. Gençlerimizi ‘dindar-kindar’ ayıran o. Partimize ‘çöp-çamur-çukur’ diyen o. Genel Başkan'a ‘cibilliyetsiz’ diyen o. Kim yumuşayacaksa, kim normalleşecekse buyursun Murat Bey. Ben asla bunları unutup kabul etmeyeceğim."

KEMAL KILIÇDAROĞLU YENİDEN GENEL BAŞKAN ADAYI OLACAK MI?

Sabuncu'nun "yeniden genel başkan olacak mısınız" sorusuna ise Kılıçdaroğlu şu sözlerle yanıt verdi:

"Öncelikle aktif siyasi hayatımı sürdüreceğimi söyleyeyim. 10 günde bir felsefeci, tarihçi veya sosyolog, akademisyenlerle bir araya geliyoruz, oturuyoruz. Dört beş saat görüşmeler yapıyoruz. Türkiye'nin içinde bulunduğu tablodan Türkiye'nin çıkmasıyla ilgili düşüncelerim oluyor. Zaman zaman bunları yazıya döküyorum, yazılar yazıyorum."

Bakmadan Geçme