• Haberler
  • Spor
  • Kenan Yıldız Neden Sosyal Medyada Gündem Oldu?

Kenan Yıldız Neden Sosyal Medyada Gündem Oldu?

Milli oyuncu Kenan Yıldız, sosyal medyada gündem oldu. Milyonlarca kişi Kenan Yıldız neden gündem oldu? Sorusunun cevabını merak etmeye başladı. Detaylar haberimizde...

İtalyan devi Juventus ve A Milli Takım'ın en önemli oyuncularından birisi olan Kenan Yıldız, bir kez daha sosyal medyada gündem oldu.

Daha önce attığı muhteşem goller ve gösterdiği performansla adından söz ettiren milli yıldız, bu sefer bam başka bir konuyla gündem oldu.

4 MAYIS KENAN YILDIZ'IN DOĞUM GÜNÜ

Juventus'ta harika gollere imza atan ve taraftarın adeta sevgilisi olan Kenan Yıldız, 19 yaşına girdi. Yıldız oyuncunun bugün doğum günü olması nedeniyle de sosyal medyada gündem oldu.

KENAN YILDIZ KAÇ YILINDA DOĞDU? HANGİ TAKIMDA FORMA GİYİYOR?

Kenan Yıldız, 4 Mayıs 2005 yılında doğdu. Forvet pozisyonunda oynayan Alman asıllı Türk millî futbolcu İtalya Serie A ekiplerinden Juventus forması giyiyor. 

Doğduğu şehrin takımı olan Jahn Regensburg'un akademisinde futbola başlayan Kenan Yıldız, İki yıl boyunca Jahn Regensburg altyapısında oynadı. Daha sonra Bayern Münih ile anlaştı.

KENAN YILDIZ'IN FUTBOL KARİYERİ

Bayern Münih'in altyapısına 2012 yılında, 7 yaşındayken katılan genç oyuncu, alt yaş kategorilerinde takım kaptanlığı yaptı ve Bayern Münih 19 Yaş Altı takıma kadar yükseldi.

 Altyapıda toplamda 20 maça çıkan Yıldız; 6 gol, 8 asistlik performans gösterdi. Bayern Münih ile sözleşmesi Temmuz 2022'de sona erdi ve yeni sözleşme imzalanmadı.

Yıldız'ın Bayern Münih ile olan sözleşmesi Temmuz 2022'de sona erdi ve kulüp, Yıldız ile yeniden sözleşme imzalayamayacağını doğruladı.

Barcelona ve Juventus, genç oyuncunun serbest oyuncu statüsüne geçmesiyle birlikte onu transfer etmek için yarıştı. 12 Temmuz'da Juventus, Yıldız'la sözleşme imzalandığını doğruladı.

Eylül ayında İngiliz The Guardian gazetesi tarafından 2005 yılında doğan en iyi 60 oyuncu arasında gösterildi.

Yıldız, U-19'larda oynadıktan sonra 16 Aralık'ta, ertesi gün oynanacak Virtus Verona maçı için Juventus'un rezerv takımı olan Juventus Next Gen'e çağrıldı.

Bu maçta, teknik direktör Massimo Brambilla tarafından 61. dakikada oyuna alınarak ilk profesyonel maçına çıktı ve takım 3-0 mağlup oldu.

Yıldız, Juventus formasıyla ilk Serie A maçına 20 Ağustos 2023 tarihinde Udinese'ye karşı deplasmanda alınan 3-0'lık galibiyette ikinci yarıda yedek olarak çıktı. On gün sonra kulüple olan sözleşmesini 2027 yılına kadar uzattı.

Juventus A takımı için ilk maçına 23 Aralık 2023 tarihinde çıktı ve Frosinone karşısında alınan 2-1'lik galibiyette açılış golünü attı. Bu gol onu 18 yaş 233 günlükken kulübün Serie A'daki en genç yabancı golcüsü yaptı.

KENAN YILDIZ'IN MİLLİ TAKIM KARİYERİ

Kenan Yıldız, Almanya'da Türk bir baba ve Alman bir annenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Türkiye U17 takımının ve Türkiye U21 millî takımının formalarını giydi.

Kenan Yıldız, 27 Eylül 2022'de Gürcistan U21 karşısında 28 dakika oynayarak Türkiye U21'deki ilk maçına çıktı.

Ekim 2023'te, Hırvatistan ve Letonya'ya karşı iki UEFA Euro 2024 eleme maçı için Türkiye A millî takımı'na çağrıldı. 

12 Ekim'de Kenan Yıldız, Hırvatistan'ı 1-0 yendikleri maçta 86. dakikada yedek oyuncu olarak ilk milli maçına çıktı.

18 Kasım'da Türkiye formasıyla ilk maçına çıktı ve Berlin'de Almanya'yı 3-2 yendikleri maçta ilk uluslararası golünü attı.

Bakmadan Geçme