• Haberler
  • Siyaset
  • Kılıçdaroğlu'ndan Özgür Özel'e El Sıkışma Göndermesi

Kılıçdaroğlu'ndan Özgür Özel'e El Sıkışma Göndermesi

Özgür Özel'in 'Ana muhalefet partisinin genel başkanı ülkenin Cumhurbaşkanıyla bayramlaşmıyor, Anıtkabir'de bile el sıkışmıyor' söyleminin ardından eski CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan yanıt geldi. Kılıçdaroğlu, 'Saray'da oturan zatın elini sıkmayacağız mücadele edeceğiz' dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel katıldığı bir canlı yayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile normalleşme sürecine ilişkin açıklamalarda bulunmuştu. Özel, "Son seçimlerdeki ana muhalefet partisinin genel başkanı ülkenin Cumhurbaşkanıyla bayramlaşmıyor, Anıtkabir'de bile el sıkışmıyor, camide bile göz göze gelmiyor.

Ben bu tabloyu şahsen doğru bulmam. ülkeyi yönetmeye talip olan ve son seçimlerde birinci parti olmuş, bugün seçim yapılsa bütün anketlerde birinci parti çıkan bir partiye bu tablo yakışmaz. O yüzden ilk adımı ben attım" ifadelerini kullanmıştı.

"SARAYDA OTURAN ZATIN ELİNİ SIKMAYACAĞIZ"

BAMAD tarafından düzenlenen Basın Özgürlüğü Buluşması'nda konuşan CHP önceki dönem Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ı ve Özel'i hedef alarak "Bayramlarda, törenlerde, Anıtkabir’de elini sıkmam, yüzüne bakmam. Siz susmayın diye elini sıkmıyorum. Halkımıza sürtük, çapulcu dediği için elini sıkmıyorum. Partime ve kendinden olmayan seçmene terörist dediği için elini sıkmıyorum. Vatandaşlığımızı üç kuruşa sattığı için elini sıkmıyorum. Hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz için elini sıkmıyorum" dedi.

İşte Kılıçdaroğlu'nun sözleri:

“Bayramlarda, törenlerde, Anıtkabir’de elini sıkmam, yüzüne bakmam. Siz susmayın diye elini sıkmıyorum. Halkımıza sürtük, çapulcu dediği için elini sıkmıyorum. Partime ve kendinden olmayan seçmene terörist dediği için elini sıkmıyorum. Vatandaşlığımızı üç kuruşa sattığı için elini sıkmıyorum. Hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz için elini sıkmıyorum. Bana hakaret ettiği için değil linçlere suikastlere uğradığı için değil, saldırılara uğradığım için değil gazeteciler, öğrenciler, akademisyenlerin hakkını hukukunu savunmak için onun elin sıkmadım. Süleyman Şah Türbesi'ni kaçırıp vatan toprağını terk ettiği için elini sıkmıyorum. Ülkeyi bir sığınmacı deposuna dönüştürdüğü için elini sıktığım zaman yüzüne bakmıyorum. Cumhurbaşkanlığı seçimleri için sahte videolar hazırladığı için yüzüne bakmayacağım, elini sıkmayacağım. Sarayda oturan zatın elini sıkmayacağız, mücadele edeceğiz.”

Odatv.com

Bakmadan Geçme