Kimlik ve ehliyet yenileme son tarihi açıklandı

Yeni yıla sayılı günler kala vatandaşların merak ettiği konular arasında kimlik yenileme tarihleri de yer alıyor.

Geçerlilik süresi 10 yıl olan TC kimlik kartlarının süresi geldiğinde yenilenmesi gerekiyor. 10 yıllık sürenin bitimini izleyen tarih itibari ile başvuru üzerine TC kimlik kartları yenilenebiliyor.

Kimlik Kartı Yenileme Son Gün Ne Zaman?

TC kimlik kartlarının geçerlilik tarihi kart üzerinde yer alırken kimlik yenileme işlemleri 31 Aralık 2023 tarihine kadar devam edecek. 

Kimlik Kartı yenileme Randevusu Nasıl Alınır?

Kimliklerle ilgili yenileme işlemi yapılabilmesi için mutlaka randevu alınması gerekiyor. Vatandaşların en çok merak ettiği konular arasında ise kimlik randevusu nasıl alınır? Sorusu yer alıyor.
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü https://randevu.nvi.gov.tr/ web portalı üzerinden ya da Alo 199 numaralı Çağrı Merkezinden randevu alınabiliyor. Randevu günüzde eski kimliğiniz ve biyometrik vesikalık fotoğrafınızla birlikte gittiğiniz nüfus müdürlüğünde kimlik yenileme işlemi yapılabiliyor.

2023 Kimlik Yenileme Ücreti Ne Kadar?

Kimliklerin yenilebilmesi için ücret ödenmesi gerekiyor. Kimlik yenileme ücretinin ise mutlaka randevu öncesinde yatırılması gerekiyor. Aksi taktirde kimlik yenilme işlemi yapılamıyor.


2023 yılı kimlik yenileme ücreti ise şu şekilde;


Doğum nedeniyle düzenlenen Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı: 83 TL
Değiştirme nedeniyle düzenlenen Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı: 83 TL
Nüfus Cüzdanı kayıp bedeli: 83 TL
Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı kayıp bedeli: 166 TL

Bakmadan Geçme