• Haberler
  • Yerel
  • Kız Öğrenciler Kıyafetlerinden Dolayı Mezuniyet Törenine Alınmadı

Kız Öğrenciler Kıyafetlerinden Dolayı Mezuniyet Törenine Alınmadı

Kocaeli' Gebze'de Alaettin Kurt Anadolu Lisesi'nde mezuniyet töreninde bazı kız öğrenciler, 'kıyafet yönetmeliğine uymayan' kıyafetler giydikleri gerekçesiyle törene alınmadı.

Kocaeli'nin Gebze ilçesi Kirazpınar Mahallesi'nde bulunan Alaettin Kurt Anadolu Lisesi'nde mezuniyet töreninde yaşanan olay, büyük tepkiye yol açtı. Okulun "Mezuniyet Komisyonu" tarafından velilere gönderilen "Veli izin onay formu" ile bazı kıyafetlere getirilen sınırlamalar, öğrencilerin törene alınmamasına neden oldu.

ÖĞRENCİLERİ KENDİ MEZUNİYETLERİNE ALMADILAR

12 Haziran'da düzenlenen mezuniyet töreni öncesinde bazı kız öğrenciler, yönetmeliğe aykırı kıyafetler giydikleri gerekçesiyle törene alınmadı. Öğrencilere kapı kapatılması üzerine bazı veliler ve öğrenciler, okul yönetimine tepki gösterdi.

Kız Öğrenciler Kıyafetlerinden Dolayı Mezuniyet Törenine Alınmadı

Tartışma üzerine okula jandarma ekipleri sevk edildi. Veliler ve okul yönetimi arasında yaşanan gerginlik sırasında, veliler çocuklarının eşitlik haklarını sonuna kadar kullanabileceklerini savundu.

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ MÜDAHALE ETTİ

Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, olay yerine gelerek veliler ve öğrencilerle görüştü. Doğan'ın müdahalesi sonrası tüm öğrenciler içeri alındı ve mezuniyet törenine katılmalarına izin verildi.

Eğitim-İş Sendikası Kocaeli 2 No'lu Şubesi, yaşananlara tepki göstererek yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, uygulamanın laik Türkiye Cumhuriyeti'ne yakışmadığı ve toplumsal barışa hizmet etmeyeceği vurgulandı. Ayrıca, olayın takipçisi olacaklarını ve sorumlular hakkında gerekli soruşturmanın derhal açılmasını talep ettiklerini belirttiler.

 

 

Bakmadan Geçme