• Haberler
  • Gündem
  • Koç Üniversitesi'nde Hasan Ege K. Kimdir? Tutuklandı mı?

Koç Üniversitesi'nde Hasan Ege K. Kimdir? Tutuklandı mı?

Sosyal medyada gündem olan Koç Ünversitesi'nde yaşanan olay tartışılmaya devam ediyor. Koç Üniversitesi'nin özel yurdunda kalan F. B. isimli öğrenciye Hasan Ege K. tarafından yapılan saldırı sonrasında merak edilen isim olan Hasan Ege K. araştırılıyor. Hasan Ege K. tutuklandı mı?

Halk TV'den Dinçer Gökçe'nin haberine göre, TÜBİTAK birincilik ödülü sahibi üniversiteli F. B., 2 öğrenci ile kaldığı özel üniversite yurdunda dehşeti yaşadı.

F. B.’nin, kendileri ile kaldığı odadan ayrılmasını isteyen Hasan Ege K., bu kişiyi önce kemerle dövdü. Kızgın ütüyü F. B.’nin yüzüne yapıştırmaya çalışan Hasan Ege K.’nin yönlendirmesi ile Arda D. de oda arkadaşlarının yüzünü ve karnını kesici aletle kesti.

Olayla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Öte yandan savcılık soruşturma dosyasına, 5 ayrı ses kaydının çözümü girdi.

Kendisini odadan atmaya çalışan Hasan Ege K., F. B.’ye yönelik “Türkiye’nin, belli bir noktadan sonraki Doğusu olduğu gibi ateşe verilse…” diyor.

K., F. B.’nin etnik kimliği için “Alt ırksınız. İtlaf edilmeniz lazım. Köle olduğunuzu kabullenmelisiniz. İtaat etmek zorundasınız. Seni bu odada istemiyoruz. Buradan gitmezsen seni öldürürüz ” ifadelerini kullanıyor.

HASAN EGE K. TUTUKLANDI MI?

Olay sonrasında Hasan Ege K. hakkında soruşturma başlatıldı. Ancak şahsın henüz tutuklandığı veya ifadeye çağrıldığı bilgisi haberlerde yer almadı.

Bakmadan Geçme