• Haberler
  • Gündem
  • Konya'da Bir Lisede Skandal: Hem Cinsel İçerikli Mesajla Hem Fiziki Taciz!

Konya'da Bir Lisede Skandal: Hem Cinsel İçerikli Mesajla Hem Fiziki Taciz!

Türkiye, Konya'da bir lisede Coğrafya öğretmenliği yapan şahsın öğrencisini taciz etmesi skandalıyla sarsıldı.

Selçuklu ilçesindeki bir lisede 10. sınıf öğrencisi olan 15 yaşındaki B.D., geçtiğimiz nisan ayında ailesine, 55 yaşındaki coğrafya öğretmeni M.K'nin, kendisine WhatsApp ve Instagram üzerinden cinsel içerikli mesajlar gönderdiğini anlattı.

HEM MESAJLA HEM FİZİKİ TACİZ

Genç kız ayrıca öğretmeninin kendisini eve bırakırken öpmeye çalıştığını, okulda da fiziki tacizde bulunduğunu açıkladı.

Aile suç duyurusunda bulunması üzerine gözaltına alınan M.K. tutuklandı.

MESAJLAR İFŞA OLDU

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açılan ve 16. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada M.K. hakkındaki iddiaları reddetse de liseli kıza attığı mesajlar yaptıklarını ele verdi.

10 YIL 3 AY HAPİS CEZASI

Mahkeme, indirim uygulamadığı M.K'yi 'Sarkıntılık yapmak suretiyle çocuğun cinsel istismarı' suçundan 7 yıl 6 ay, 'Cinsel taciz' suçundan da 2 yıl 9 ay 22 gün hapis cezası olmak üzere toplam 10 yıl 3 ay 22 gün hapis cezasına çarptırdı.

GEREKÇELİ KARAR

Mahkeme tarafından açıklanan gerekçeli kararda ise şu ifadelere yer verildi:

M.K'nin B.D'ye gönderdiği ve neredeyse tamamının mağdur ile cinsel ilişki kurmaya yönelik cinsel içirikli mesajlar olduğunun anlaşılması ve tüm dosya kapsamından M.K'nin savunmalarının cezadan kurtulmaya yönelik olduğu değerlendirilmekle, bu nedenle mahkememizce itibar edilmemiştir. M.K.'nin geçmişi, sosyal ilişkileri, cezanın sanığın geleceği üzerindeki olası etkileri göz önüne alınarak ve suçtan doğan sorumluluğu kabul etmemesi, pişman bir tavrının bulunmaması, kendisine emanet edilen bir kız çocuğuna nefsi kabaran ve cinsellik düşünen birisinin iyi halli olduğundan da söz etmek mümkün olmadığı" belirterek takdir ve iyi hal indiriminin uygulanmamasına karar verildiği belirtildi.

ÖĞRENCİSİNE CİNSEL İÇERİKLİ MESAJLAR ATMIŞ

Gerekçeli kararda ayrıca M. K.'nin, genç kıza attığı mesajlarda 'Karıcığım', 'Sevgilim' gibi kelimeler kullandığına da yer verildi.

Öte yandan lise öğrencisi B.D., mahkemedeki ifadesinde yaşadığı iğrenç tacizi anlattı.

"MERDİVENLERDE KALÇAMI SIKTI"

B.D., "Öğretmenlerin çıktığı merdivenleri kamera görmüyor. Arkadaşlarım çıktığı benim geride kaldığım bir zaman, sanık yanımdan geçerken kalçamı sıktı. Okuldaki erkek arkadaşlarımı kıskanıyordu. 'Git istersen yanına otur, elini tut, sevgili misiniz?' diye öğretmen tutumuna yakışmayan kıskanç tavırlara giriyordu." ifadelerini kullandı.

Sabah gazetesinin aktardıklarına göre, tutuklu sanık öğretmen M.K. ise savunmasında, "Bana iftira atılmaktadır. Ben iddianamede belirtilen suçlamaları kabul etmiyorum." savunması yaptı.

Bakmadan Geçme