• Haberler
  • Gündem
  • Köpek Velisi Buket İçin Vahim İddialar! Sakat Hayvanlar Adı Altında Milyonluk Servet Elde Etti

Köpek Velisi Buket İçin Vahim İddialar! Sakat Hayvanlar Adı Altında Milyonluk Servet Elde Etti

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinden kuduz olduğu iddia edilen köpekleri Ankara'ya getirdiği için tutuklanan Buket Özgünlü, 'Köpek Velisi' adlı hesabıyla servet kazandı. Özgünlü'nün köpekleri sakat bırakarak para topladığı iddiaları ortaya atıldı.

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinden kuduz olduğu iddia edilen 35 köpeği Ankara’ya getiren ve ‘Hayvanları Koruma Kanunu’na muhalefet’ suçundan tutuklanan Yaşama Tutunan Patiler Derneği Başkanı Buket Özgünlü hakkında çeşitli iddialar ortaya çıktı.

9 DAİRE VE 2 DEPOSU OLDUĞU İDDİA EDİLDİ

Ev sahibi T.S. tarafından altı yıl önce ev kirasını ödeyemediği gerekçesiyle mahkemeye verildiği ve "Durumum yok, gelirim yok" diyerek savunma yaptığı belirtilen Özgünlü’nün polis sorgusunda, tamamı son dört senede alınmış üzerine kayıtlı 9 daire ve kira aldığı 2 depo olduğu öne sürüldü.

7 KEZ ESTETİK AMELİYATI OLDU

Ayrıca, Özgünlü’nün köpekleri sakat bırakarak para topladığı iddiaları da gündeme geldi. İddialara göre, hayvanseverlerden topladığı mama paralarıyla yedi kez estetik ameliyatı olduğu ve Ankara’da garson olarak çalıştığı kafeyi satın alarak işveren pozisyonuna geçtiği öğrenildi.

GÜZELLİK İÇİN 1 MİLYONDAN FAZLA PARA HARCADI

Özgünlü’nün sağlık kayıtlarında burun estetiği, kaş kaldırma ve serum kolajen terapisi aldığı iddia edilirken, 2021-2024 yılları arasında yedi operasyon ve çok sayıda güzellik seansı için 1 milyon 110 bin lira harcama yaptığının banka hareketleri ile tespit edildiği kaydedildi.

KÖPEK VELİSİ BUKET KİMDİR?

Ankara’da yaşayan ve “Köpek velisi” kullanıcı ismiyle sosyal medyada tanınan Buket Özgünlü, 11 yıl önce sokak hayvanlarını beslemeye başladıktan sonra 2019 yılında Yaşama Tutunan Patiler Derneği’ni kurdu. Farklı illerden getirilen engelli köpeklerin bakımını üstlenen Özgünlü, hayvanseverlerin de desteğiyle boş varillerden yaptığı trenle engelli köpekleri gezdirdiği görüntülerle sosyal medyada gündem oldu. Yaşama Tutunan Patiler Derneği’nin bakımevinde bakılan 560 köpeğin 300’den fazlasının engeli bulunuyor.

MUHABİR

Bakmadan Geçme