• Haberler
  • Gündem
  • Köpeklerin Isırdığı Çocukla Dalga Geçtiği Ortaya Çıktı! Güliz Gündüz Kimdir?

Köpeklerin Isırdığı Çocukla Dalga Geçtiği Ortaya Çıktı! Güliz Gündüz Kimdir?

Hayvanlara ilişkin kanun teklifi görüşmeleri esnasında ağlayan oyuncu Güliz Gündüz'ün, köpeklerin saldırısı sonucu kuduz hastalığına yakalanarak hayatını kaybeden 10 yaşındaki Mustafa Erçetin'le ilgili insanlık dışı paylaşımda bulunduğu ortaya çıktı.

Bitlis’te 2022 yılında, başıboş sokak köpeklerinin saldırısına uğrayan 2 çocuktan biri olan 12 yaşındaki Mustafa Erçetin, kaldırıldığı hastanede kuduz olduğu tespit edildikten kısa süre sonra feci şekilde can verdi. Mustafa, hastane odasındaki fotoğrafıyla akıllara kazındı ve sadece perişan olan ailesini değil tüm Türkiye’yi derinden etkiledi.

Dün, 17 Temmuz Çarşamba günü, Başıboş sokak köpekleriyle ilgili kanun teklifine dair TBMM’de gerçekleşen Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu’nda söz alan hayvan savunucusu Güliz Gündüz’ün, küçük Mustafa’nın ölümüyle dalga geçtiği paylaşımı ortaya çıktı.

Gündüz, hemen her gün bir başka yetişkine ya da çocuğa saldırıda bulunan başıboş sokak köpeklerinin uyutulmasına karşı çıkarak, “Gerçekten bunu mu istiyorsunuz? Devlet eğer bunu yasallaştırırsa her yerde bu katliam artacak. Biz bunu istemiyoruz. Bizim vicdanımızla oynamayın, bizim aklımızla oynamayın” ifadelerini kullandı. Konuşmasında vicdandan bahseden Güliz Gündüz’ün, Mustafa’nın kuduz olduğuna dair yapılan habere, “İnsanların ısırdığı 2 köpek kuduz teşhisiyle zortraya sevk edildi” yorumunda bulundu.

Köpeklerin Isırdığı Çocukla Dalga Geçtiği Ortaya Çıktı! Güliz Gündüz Kimdir?

OYUNCU GÜLİZ GÜNDÜZ KİMDİR?

1984 tarihinde Ankara’da dünyaya gelen Güliz Gündüz, lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Biyoloji Bölümü’nde ve Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Oyunculuk Bölümü’nde tamamlamış ve yine Ankara Üniversitesi’nin Fen Bilimleri Enstitüsünde yüksek lisans eğitimleri almıştır.

Bunun yanı sıra Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi’nde Tiyatro Bölümü Dramatik Yazarlık Bölümü’nde bir süre okumuştur.

Masal Cini adlı oyunda rol alan Güliz Gündüz, Çekmeceler adlı filmde de yardımcı oyuncu olarak rol almıştır. Başarılı oyuncu Güliz Gündüz halen tiyatro oyunlarına devam etmektedir.

Bakmadan Geçme