• Haberler
  • Dünya
  • Kore Adasında Gerilim Tırmanıyor! Uyarı Ateşi Açıldı

Kore Adasında Gerilim Tırmanıyor! Uyarı Ateşi Açıldı

Güney Kore ordusu, Koreler arası kara sınırını ikinci kez ihlal eden yaklaşık 30 Kuzey Kore askerine karşı uyarı ateşi açtığını duyurdu

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre, askeri araçlarla işaretli taşıyan Kuzey Kore askerleri, Askerden Arındırılmış Bölge (DMZ) içinde bulunan Askeri Sınır Çizgisi'ni (MDL) geçti.

ASKERLERE UYARI ATEŞİ AÇTILAR

Güney Kore ordusu, sınır ihlalini önlemek amacıyla gerekli uyarıları yaptıktan sonra ikaz ateşi açtı. Kuzey Koreli askerlerin ise hızla kendi ülke sınırlarına geri döndüğü belirtildi. Bu olayın ardından sınır bölgesinde herhangi bir olağandışı hareketlilik yaşanmadığı bildirildi.

İKİNCİ KEZ SINIR İHLAL EDİLDİ

Bu olay, Kuzey Kore'nin son 2 haftada gerçekleştirdiği ikinci sınır ihlali oldu. Geçen hafta yapılan açıklamada, yaklaşık 20 Kuzey Kore askerinin 9 Haziran'da benzer bir şekilde sınırı geçtiği ve Güney Koreli askerlerin uyarı ateşi açtığı belirtilmişti. Bu ihlalin de yanlışlıkla meydana geldiği değerlendirilmişti.

YÜZLERCE ASKER SINIRA KONUŞLANDIRILDI

Kuzey Kore'nin Nisan ayından bu yana mayın döşeme, duvar örme ve yol yapımı gibi faaliyetlerde görevli yüzlerce askeri sınır bölgesine konuşlandırdığı kamuoyuna yansımıştı. Pyongyang’ın söz konusu faaliyetlerle ordu ve halk üzerindeki kontrolünü güçlendirmeyi ve ülkeden kaçma girişimlerini engellemeyi hedeflediği yorumları yapılmıştı.
 

Bakmadan Geçme