'Korkak' Tartışmasına Ali Babacan da Katıldı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in partisinin Muş programında yaptığı konuşmada İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş’ı “korkaklıkla” itham etmesinin siyasetteki yankıları devam ediyor.

Akşener’in açıklamalarının ardından iki belediye başkanı da “jet” bir şekilde cevap vermiş ve “korkaklığı” kabul etmediklerini belirtmişti.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da, düzenlediği haftalık değerlendirme toplantısında isim vermeden Meral Akşener’i eleştirerek tartışmaya dahil oldu.

“Dün elini tuttuğuna bugün düşman derseniz güven oluşturamazsınız”

Millet İttifakı olarak Cumhurbaşkanı aday belirleme sürecinde gerçekleştirilen toplantılara atıfta bulunan Babacan, şunları söyledi;

“Son 6 aydır yaşadığımız bir gerçeği de burada ifade etmek istiyorum. Biz, muhalefet bloğu olarak, büyük bir inanç ve umutla girdiğimiz genel seçimlerde arzu ettiğimiz başarıyı yakalayamadık. Seçim sonuçları, sadece muhalefeti destekleyen seçmenlerde değil, aktif siyaset yapan birçok insanda da hayal kırıklığı ve umutsuzluk yarattı. Bunun da farkındayız. Seçim sonrasında muhalefet partilerinin kendi iç tartışmaları, partilerin birbirlerini suçlama yarışı, bu hayal kırıklığını daha da derinleştiriyor. Şurada seçime üç ay kalmış, daha dün masada oturanların birbirleriyle ilgili neler söylediklerini neler yaptıklarını büyük bir hicapla izliyoruz. Bu tür tutumlar güven oluşturmaz. Dün elini tuttuğuna bugün düşman derseniz güven oluşturamazsınız. Dün adayımdır dediğinize bugün korkak derseniz güven oluşturamazsınız.”  

“Gelin hep beraber DEVA’da olalım”

“İlkeli siyasetin mümkün olduğunu unutmayın. Düzgün vatansever insanların siyasetten uzaklaştığı bir ülkenin yarınları bugünlerden daha iyi olmayacak. Gelin hep birlikte çalışalım. Temiz, ilkeli bir siyasetin mümkün olduğunu herkese gösterelim. Birlikte çalışarak hepimiz için çok daha güzel yarınları birlikte inşa edelim. Emin olun bütün kalbimle inanarak ve bütün samimiyetimle söylüyorum ki bizi yetiştiren bu günlere getiren bu ülkeye, bu vatana, bu devlete borcumuz budur. Ben Ali Babacan olarak diyorum ki siyasetten daha etkili bir yol olduğunu bilsem bir dakika durmaz o yoldan mücadele ederdim. Ama öyle bir yol yok. Tekrar ifade ediyorum. Gidişatı değiştirmek için siyasetten daha etkili başka bir meşru yol yok. Gelin, hep beraber siyasette olalım. Gelin hep beraber DEVA’da olalım diyorum.”

Bakmadan Geçme