• Haberler
  • Gündem
  • KPSS'ye Geç Kalan Adaylar Kapıların Açılması İçin Yalvardı Ama Nafile!

KPSS'ye Geç Kalan Adaylar Kapıların Açılması İçin Yalvardı Ama Nafile!

Türkiye genelinde gerçekleştirilen KPSS Orta Öğretim Sınavı'na onlarca aday geç kaldığı için alınmadı. Adaylar görevlilere yalvarmasına rağmen kapılar açılmadı.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan KPSS Ortaöğretim sınavı, yurt genelinde 10.15'te başladı.

Türkiye genelinde onlarca aday sınava geç kaldı. Kapıların açılması için görevlilere adeta yalvardılar ancak nafile. Kapılar tüm ısrarlara rağmen açılmadı.

Geç kalan adaylardan birisi “Biz 2 dakika sonra geldik” diyerek görevlilere tepki gösterdi.

ÖSYM'nin düzenlediği KPSS ortaöğretim sınavı için hazırlanan adaylar, günün erken saatlerinden itibaren sınav salonlarının önünde hazır bulundu.

Yaklaşık 1 milyon 864 bin 867 adayın başvuru yaptığı KPSS çerçevesinde, adaylarla birlikte aileleri de büyük heyecan yaşadı.

Saat 10.00'da kapıların kapatıldığı sınava bazı adaylar koşarak son anlarda yetişirken, birçok kişi tüm çabalarına rağmen geç kaldı.

Görevli personeller gelen adayların hepsini sınav salonlarına almaya gayret gösterse de dakikalarla yetişemeyen kişiler içeriye alanmadı.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde girecek olduğu sınava geç kalmasından dolayı büyük üzüntü yaşayan adaylardan birisi de 2 dakika ile geç kaldığını öne sürerek görevlilerin kendisini içeriye almamasına tepki gösterdi. Girişlerin sona ermesinin ardından ailelerin heyecanlı bekleyişi başladı.

HALK OTOBÜSÜNÜ SUÇLADI!

Saat 10.00'da kapıların kapanmasıyla sınava geç kalan adaylar sınava giremedi. Sivas'ta sınava geç kalan bir aday büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. Sınava geç kalan Emir Bulut, sınava giremedim, çünkü otobüs 45 dakika geç kaldı. Otobüsten indiğimde saat 10'u bir geçiyordu. Aileme otobüsü suçlayacağım” dedi.

BİR DAKİKACIK NE OLUR ÇOK GECİKMEDİM!

Elazığ'da sınava geç kalan bir adayın, “Ağabey ne olursun açın. Nefes nefese kaldım. Bir dakikacık ne olur. Çok gecikmedim” sözleri ise çare etmedi.
Elazığ’da Kamu Personel Seçme Sınavı’na (KPSS) ortaöğretime girecek adaylar okulların yolunu tuttu. Adaylar detaylı üst araması ve kimlik kontrolünden sonra içeriye alındı. Saat 10.00 itibarıyla okullarda kapılar kapatıldı. Bazı adaylar ise son anda sınava yetişti. Sınav saatinin gelmesiyle birlikte memur olmak isteyen çok sayıda aday sınav salonlarında ter dökmeye başladı.
Sınava geç kalan ve koşarak gelen bir aday kapıya vurarak, "Ağabey ne olursun açın. Nefes nefese kaldım. Bir dakikacık ne olur. Çok gecikmedim" cümleleri ise kapıyı açmaya yetmedi. Kapının açılmamasının ardından aday, okulu terk etti.

Saat 10.15'de başlayan KPSS ortaöğretim sınavı çerçevesinde adaylara genel yetenek ve genel kültür testleri için 120 soru soruluyor. Toplam 130 dakika cevaplama süresinin verildiği sınav sonuçları ilerleyen tarihlerde ÖSYM taratından açıklanacak.

MUHABİR

Bakmadan Geçme