• Haberler
  • Gündem
  • Küçükçekmece'de Metrobüs Kazasında Can Pazarı: 1 Ölü, 2'si Ağır 38 Yaralı

Küçükçekmece'de Metrobüs Kazasında Can Pazarı: 1 Ölü, 2'si Ağır 38 Yaralı

Küçükçekmece Sefaköy'de yol bakım çalışması nedeniyle iki metrobüsün çarpıştı. 1 kişinin hayatını kaybettiği 2'si ağır 38 kişinin yaralandığı açıklandı.

Küçükçekmece Sefaköy'de sabah saatlerinde meydana gelen kazada yol bakım çalışması nedeniyle iki metrobüs çarpıştı. Çarpışma sonucu 1 kişi hayatını kaybettiği ve 34 kişinin yaralandığı kaza sonrası yaşanan kazanın şiddetini gözler önüne serdi.

Kaza sonrası yaşanan o anlar cep telefonu kamerasına yansıdı. Görüntülerde kaza sonrası metrobüs içerisindeki yaralıların kendi imkanlarıyla çıktığı ve çevredeki vatandaşların yardım ettiği görülüyor.

KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYESİ'NDEN AÇIKLAMA

 Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi' de olay yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı.

“Hastaneye götürülen yaralılardan bir tanesinin vefat haberini aldık”

Bir kişinin hastanede hayatını kaybettiğini söyleyen Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, “Kaza da iki araç geçerken arka tarafın savrulmasından dolayı bir birine vuruyor. Savrulduysa hızın üzerine çıktığını tahmin ediyoruz kesin bir bilgi değil. İhmali kesin değil ama sanıyorum savrulma olduğu için biraz süratin üzerine çıkmış olabilir. Toplu taşıma özellikle belirli saatlerde sıkıntılı bir durum. İşe gidiş ve çıkışlarda daha çok yoğunluk oluşuyor. Otobüs sayısını arttırmakla çözüm olmuyor. İstanbul'daki tüm metrolar faaliyete geçtikten sonra toplu taşım sıkıntısı ortadan kalkacaktır diye hesaplamalar bunu gösteriyor. Metrobüsün yolcu sayısı açısından biraz sıkıntı oluşturduğunu söyleye biliriz. Şoförler eğitim alıyorlar almasına ama bu tür kazalarda oluyor. Maalesef hastaneye götürülen yaralılardan bir tanesinin vefat haberini aldık. Ailesine başsağlığı diliyorum” dedi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, "08.48’de Küçükçekmece Sefaköy Evlendirme dairesi bölgesinde iki metrobüsün çarpışması sonucu 1 kişi hayatını kaybetmiş, 2’si ağır 38 kişi de yaralanmıştır. Olayın hemen ardından bölgeye çok sayıda sağlık ekibi sevk edilmiş olup, yaralanan vatandaşlarımız çevredeki hastanelere sevk edilmiştir. Olayla ilgili soruşturma açılmıştır. Ölen vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz" ifadelerine yer verildi.

Bakmadan Geçme