• Haberler
  • Spor
  • Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç'tan yabancı sınırı açıklaması

Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç'tan yabancı sınırı açıklaması

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ali Koç, Türkiye Futbol Federasyonu ile birlikte Merkez Hakem Kurulu (MHK) yapısı ve hakemlik müessesini iyileştirmek için ortak çalışma yaptıklarını söyledi.

Kulüpler Birliği Vakfı, Kasımpaşa Spor Kulübü’nün Kemerburgaz Tesisleri’nde bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantının ardından Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ali Koç, düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

"Türkiye’deki hata seviyesinin kabul edilemez bir seviyede olduğunu düşünüyoruz"

Toplantıdaki en önemli maddelerden birinin MHK olduğunu belirten Başkan Koç, “Türkiye’de hakemlik müessesesi nasıl olmalı, MHK yapısı nasıl olmalı, hakemler nasıl eğitilmeli ve geliştirilmeli, atamalar nasıl olmalı, Avrupa’daki modeller nasıl diye bunun üzerine bir çalışma yaptık. İnanıyoruz ki önümüzdeki aylar içinde Türkiye Futbol Federasyonu ile yapacağımız çalışmalarla önümüzdeki sezon başlamak üzere değişik bir yapı içinde olmamızı yüksek bir ihtimal olarak görüyorum. Her kulüp kendisine yapılan hatayı veya yapıldığını düşündüğü hatayı yeri geldiği zaman basın önünde yeri geldiği zaman federasyonu ziyaret ederek gündeme getiriyor ama buradaki temel kanaat Türk futbolunun ilerlemesi için hakemlik hataların minimize olması lazım. İnsanın olduğu yerde hata olur ama biz Türkiye’deki hata seviyesinin kabul edilemez bir seviyede olduğunu düşünüyoruz. Önümüzdeki sezon için haftalık hataları nasıl bir sistemle, mekanizma ile federasyonla istişare edebiliriz onun değerlendirmelerini yaptık” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme