• Haberler
  • Dünya
  • Kur'an-ı Kerim Yakma Girişimine Uçan Tekmeli Müdahale

Kur'an-ı Kerim Yakma Girişimine Uçan Tekmeli Müdahale

Batı'daki İslamafobik saldırılara her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Müslümanların kutsal kitabı Kur'an-ı Kerim'e yönelik İsveç'te başlayan Danimarka ile devam eden saldırılara Hollanda'da eklendi.

Hollanda’da polis koruması altında Kur’an-ı Kerim yakmaya çalışan bir gruba etrafa toplanan vatandaşlar müdahale etti.Hollanda'da İslam düşmanı örgütün polis koruması altında Kur'an-ı Kerim yakma girişimi Müslümanlar tarafından engellendi. 

Kur’an’ı Kerim’in Yakılmasını Uçan Tekmeyle Önledi

Polis korumasını geçenler, joplu müdahaleye rağmen eylemi engellemeyi başardı. Etten duvar ören polis barikatını geçen bazı vatandaşlar uçan tekmeyle alana girdi ve yakılmak istenen Kur'an'ı eylemcilerin ellerinden aldı.Sosyal medyada da çok geniş yankı bulan olay sonrasında milyonlarca kullanıcı Kur’an-ı Kerim yakılmaya çalışılmasına ve Hollanda polisine tepki gösterdi.Öte yandan Kur’an-ı Kerim yakmaya çalışan örgüt liderine uçan tekme atan kişinin Trabzonlu bir Türk olduğu iddia edildi.

Hollanda polisinin, Kur’an-ı Kerim’i yakma girişimine engel olmaya çalışan bazı vatandaşları yere yatırıp ters kelepçe yaparak gözaltına aldığı görüntüler de büyük tepki çekti.

Bakmadan Geçme