Kuran-ı Kerim'in Yakana Uçan Tekme Atan Kişi Kim?

Hollanda'da Kuran-ı Kerim'e çirkin saldırı gerçekleştirildi. Polis gözetiminde Kuran'ı yakan Hollandalılara Müslümanlardan büyük tepki geldi. Kuran'ı yakan kişiye uçan tekme atan bir şahıs ise polis tarafından darp edilerek gözaltına alındı.

Hollanda’da, ırkçı ve aşırı sağcı Batı'nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar (PEGIDA) hareketi lideri Edwin Wagensveld’in planladığı Kur'an-ı Kerim'e saldırı eylemine müdahale eden grup ile polis arasında arbede çıktı.

Hollanda'da ırkçı ve faşist Batı'nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar (PEGIDA) hareketi lideri Edwin Wagensveld'in Kuran yakma eylemine başka bir grup tarafından müdahale edilmesi sonrası grupla polis arasında arbede çıktı. 

Hollanda'nın The NL Times haber sitesinin aktardığına göre, Arnhem'de yaşanan olayda, Wagensveld ve üç polis memuru yaralandı. Olaya ilişkin açıklama yapan Belediye Başkanı Ahmed Marcouch, polise havai fişek ve taş atıldığını söyledi. Marcouch, "Bu kadar çok şiddet kullanılmış olması çok üzücü ve hayal kırıklığı yaratıcı. Bununla ilgili son derece kızgınım. Kutsal kitabı yakmanın yarattığı üzüntü ve hisleri anlıyorum. Ama şiddet kabul edilemez. Fikirlere karşı fikirler ile mücadele etmelisiniz" diye konuştu. 

Olayla bağlantılı olarak üç kişinin gözaltına alındığı bildirilirken, Belediye Başkanı Marcouch, ilerleyen günlerde daha fazla kişinin de gözaltına alınabileceğini söyledi. 

Wagensveld, Jansplein'de beraberindeki 10 kişiyle birlikte Kuran yakma eylemi düzenlemek için belediyeden izin almıştı. Şehir yönetiminden yapılan açıklamada, eylemin 'kanun ve yasal düzenlemelerin kapsamı içinde olduğu' ifade edilmişti. Marcouch, söz konusu eylemin şehirdeki Müslüman toplumunda büyük bir rahatsızlık yarattığına işaret ederken, bir cami derneğinin cuma günü dağıttığı broşürlerde karşı eylem çağrısı yapılmıştı.

Karşı eylemin de yapılmasını kolaylaştırmak istediklerini ama bunun için yakındaki Willemsplein'e işaret ettiklerini söyleyen Marcouch, 'kendisi dahil pek çok kişinin bu yönde talepte bulunduğunu ama karşı eylemcilerin buna yanaşmadığını' savundu. Eylem günü Wagensveld, ilk olarak polis tarafından güvenliği için bölgeden uzaklaştırılırken, Wagensveld ardından eylemini yapması için bölgeye geri getirildi. 

UÇAN TEKME ATAN ŞAHIS TEŞHİS EDİLMEDİ!

Görüntülerde uçarak Kuran'ı yakan kişiye tekme atan şahsın ismi veya nereli olduğuna dair bir açıklama yapılmadı.

Bakmadan Geçme