• Haberler
  • Gündem
  • Kurban Pazarındaki İntihar Girişimi Hakkında Belediye Açıklama Yaptı!

Kurban Pazarındaki İntihar Girişimi Hakkında Belediye Açıklama Yaptı!

Dün Talas ilçesinde bir vatandaşın intihar girişimiyle ilgili bazı haber kaynaklarında zabıta müdahalesi sonucu olduğu iddialarına karşı Talas Belediyesi'nden bir açıklama yapıldı.

Olay nasıl gerçekleşmişti; Kayseri Talas ilçesi Reşadiye Mahallesi’ndeki kurban kesim alanında gerçekleşti. İddiaya göre, eşi ile birlikte kurban kesim yerine sakatat ve et toplamak amacıyla gelen Ali B., Talas Belediyesi zabıta ekipleriyle tartışmaya başladı.

ELEKTRİK DİREĞİNDEN KENDİNİ SARKITTI

Psikolojik sorunları olduğu belirtilen Ali B., çevredekileri rahatsız ettiği gerekçesiyle zabıta ekipleri tarafından uyarılınca, tepki olarak kurban kesim yerinin dışında bulunan bir elektrik direğine ip bağlayarak kendini aşağıya sarkıttı. Durumu fark eden vatandaşlar, hemen ipi keserek Ali B.’yi kurtardı ve polis ile sağlık ekiplerine haber verdi.

TALAS BELEDİYESİ AÇIKLAMA YAPTI

Dün Talas'ta gerçekleşen intihar vakasıyla ilgili bilgi kirliliği ve yanıltıcı haberler nedeniyle aşağıdaki açıklamanın yapılması zorunlu olmuştur. Öncelikle, A.B. isimli vatandaşa zabıtaların herhangi bir müdahalede bulunmadığını vurgulamak isteriz.

Kurban Pazarındaki İntihar Girişimi Hakkında Belediye Açıklama Yaptı!

Psikolojik tedavi gördüğü anlaşılan kişinin intihar girişimi, kamuoyuna yanlış aktarılmış ve bu durum bilgi kirliliğine yol açmıştır. Vatandaşın bu teşebbüsünün zabıta müdahalesiyle ilişkilendirilmesi, sadece sansasyon yaratma amacını taşımaktadır. Ayrıca, intihar girişiminde bulunan vatandaşa Talas Belediyesi ve Talas Kaymakamlığı tarafından kurban eti ve iaşe kolisi yardımı yapılmıştır.

Kurban Pazarındaki İntihar Girişimi Hakkında Belediye Açıklama Yaptı!

DÜZENLİ OLARAK YARDIM YAPILMAKTADIR

Yıl boyunca yaklaşık 200 aileye günlük olarak ekmek ve yemek yardımı yapılan aşevinden bayram süresince de ihtiyaç sahibi ailelere kurban eti verilmektedir. Sosyal yardım hizmetlerinin üst noktada olduğu Talas'ta ihtiyaç sahibi ailelerin sıcak yemek ve ekmek ihtiyaçlarının yanı sıra iaşe, yakacak, giyim vs. gibi en temel gereksinimleri de düzenli olarak karşılanmaktadır.”

Bakmadan Geçme