• Haberler
  • Gündem
  • Küresel Kriz Nedeniyle THY 84 Seferini İptal Etti? Uçuşları İptal Edilen Yolcular Ne Yapacak?

Küresel Kriz Nedeniyle THY 84 Seferini İptal Etti? Uçuşları İptal Edilen Yolcular Ne Yapacak?

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve en çok hava yolu ve bankacılık sektörlerini etkileyen küresel yazılım krizi Türkiye'yi de vurdu. Yaşanan gelişmeler sonrasında Türk Hava Yolları, 84 seferin iptal edildiğini duyurdu. THY'nin iptal ettiği seferler hangileri? Uçuşları iptal edilen yolcular ne yapacak, nasıl bir yol izlemesi gerekiyor?

Dünya genelinde bilgisayar yazılım sistemlerinde yaşanan sorun nedeniyle birçok sektörde işlemler durmuş vaziyette. "Küresel siber saldırı mı?" başlatıldı sorusu gündeme gelirken Türkiye'de de birçok marka arıza mesajı paylaşmaya başladı.
ABD merkezli teknoloji şirketi Microsoft'un sisteminde yaşanan arıza, pek çok sektörü etkiledi. Türk Hava Yolları (THY), bilgi sistemlerindeki arıza nedeniyle biletleme ve rezervasyon sistemlerinde meydana gelen sorunun giderilmesi için çalışma yapıldığını bildirdi.

THY: UÇUŞLARIMIZ EN KISA SÜREDE NORMAL SEYRİNE DÖNECEK

Uçuşlarda aksama yaşanmaması için 84 seferin iptal edildiğini duyuran THY Basın Müşaviri Yahya Üstün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Dünyada farklı sektörlerden birçok şirketi etkileyen yazılım kaynaklı problemin çözümü doğrultusunda operasyon yoğunluğumuzu düşürmek için çalışmalar yapmaktayız. Uçuşlarda aksama yaşanmaması adına bazı seferler iptal edilecek olup, uçuşlarımız en kısa sürede kademeli olarak normal seyrine dönecektir. Yaşanan aksaklıktan dolayı siz değerli misafirlerimizden özür dileriz" ifadelerini kullandı.

"HAK KAYBI YAŞANMAYACAK"

THY yardım masasından yapılan açıklamada da hak kaybı yaşanmayacağı belirtildi. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Havacılık sektörü de dahil olmak üzere farklı sektörleri etkileyen ve küresel çapta hizmet veren bir tedarikçi kaynaklı teknik aksaklık meydana gelmiş olup, bu aksaklık neticesinde bazı seferlerimiz iptal edilmiştir. Uçuşunuzun durumunu mobil uygulamamızda yer alan "Uçuş durumu" sekmesinden görüntüleyebilirsiniz.

Seferi iptal olmayan yolcularımız için de yaşanılan aksaklık nedeniyle ek haklar tanımlanmıştır. Sistemsel aksaklık giderildikten sonra aşağıdaki şartları sağlayan yolcularımız satış kanallarımızdan işlem yapabilirler. 19 Temmuz 2024 ve öncesinde düzenlenmiş biletler için 19 Temmuz 2024 tarihindeki seferlerimize kayıtlı tüm Türk Hava Yolları yolcularımızın, 25 Temmuz 2024 (dahil) tarihine kadar işlem yaptırmaları kaydıyla ilave haklar tanımlanmıştır.

1) Rezervasyon değişiklikleri ücretsiz yapılacaktır. Uçuş saati geçmiş olmasına rağmen henüz işlem yaptırmayan ve uçuşlarına katılamayan yolcularımız hak kaybı yaşamayacaklardır.
2) İade talepleri:
a) Hiç kullanılmamış biletler için kesintisiz iade yapılacaktır.
b) Kısmi olarak kullanılmış, seyahatin tamamlanmamış olduğu biletlerde, biletin kullanılmayan uçuşlarına ait iade işlemi kesintisiz yapılacaktır.
3) İlgili uygulamalar sadece Türk Hava Yolları tarafından icra edilen seferlerde kayıtlı grup ve münferit yolcular için geçerli olacaktır."

THY TARAFINDAN İPTAL EDİLEN UÇUŞLAR HANGİLERİ?

Küresel Kriz Nedeniyle THY 84 Seferini İptal Etti? Uçuşları İptal Edilen Yolcular Ne Yapacak?


 

MUHABİR

Bakmadan Geçme