• Haberler
  • Gündem
  • Kutsal Topraklardan Acı Haber Geldi! Türk Hacılar Hayatını Kaybetti

Kutsal Topraklardan Acı Haber Geldi! Türk Hacılar Hayatını Kaybetti

Türkiye'den gelen hacı adayları arasında, 9 Mayıs'ta başlayan 2024 hac organizasyonu sırasında 23 kişi vefat etti. Ölüm nedenlerinin çoğunlukla kalp ve damar hastalıkları ile enfeksiyonlar olduğu belirtildi.

Dünyanın dört bir yanından gelen Müslümanlar, hac ibadetini yerine getirmek için kutsal topraklara geldi. Arafat ve Müzdelife'de vakfe görevlerini yerine getiren hacılar, ardından Cemerat'ta "büyük şeytan" olarak adlandırılan cemreye taş attılar ve daha sonra Kabe'yi ziyaret ederek tavaf ve sa'y yaptılar.

23 TÜRK HACI ÖLDÜ

Türkiye'den gelen ilk kafile 9 Mayıs'ta kutsal topraklara ulaştı ve 2024 hac organizasyonu başladı. Bu yıl, 23 Türk hacı adayı yaşamını yitirdi. Vefat edenlerin çoğunluğunun ölüm nedeni kalp ve damar hastalıkları ile enfeksiyonlar olarak belirlendi.

YAŞ ORTALAMASI 60

Bu yılki hac organizasyonunda 84 binden fazla Türk vatandaşı hac ibadetini yerine getirirken, katılımcıların yaş ortalaması 60 oldu. Kadınların %53'ü, erkeklerin ise %47'si hacı adayları arasındaydı.

100 YATAK KAPASİTELİ HASTANE

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından sağlanan sağlık hizmetleri kapsamında kutsal topraklarda 56 binden fazla muayene gerçekleştirildi.

Bu muayenelerin büyük çoğunluğu Diyanet Mekke Hastanesi'nde yapıldı. Hastanede 500'den fazla sağlık personeli görev yaparken, 100 yatak kapasitesi bulunmaktadır. Bu yıl hastanede çocuk polikliniği de hizmete açıldı.

MUHABİR

Bakmadan Geçme