• Haberler
  • Dünya
  • Kuveyt Emiri Şeyh Nevvaf el-Ahmed el-Cabir es-Sabah hayatını kaybetti

Kuveyt Emiri Şeyh Nevvaf el-Ahmed el-Cabir es-Sabah hayatını kaybetti

Kuveyt Emiri Şeyh Nawaf Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabah, 86 yaşında hayatını kaybetti.

Kuveyt Emiri Şeyh Nevvaf el-Ahmed el-Cabir es-Sabah, 86 yaşında hayatını kaybetti.

25 Haziran 1973’te Kuveyt’te dünyaya gelen ve 29 Eylül 2020'de görevi devralan Nevaf el-Ahmed el-Cabir es-Sabah yaklaşık 3 yıl görevde kaldıı.

Kuveyt Devlet Televizyonundan yayınlanan açıklamada, "Kuveyt Devlet Emiri Şeyh Mevaf El-Ahmed El Sabah'ın ölümünün yasını büyük bir üzün ve kederle tutuyoruz" ifadelerine yer verildi.

 

Kuveyt Emiri Şeyh Nevvaf el-Ahmed el-Cabir es-Sabah Kimdir?

Şeyh Nevvaf el-Ahmed el-Cabir es-Sabah, 25 Haziran 1937'de Kuveyt'te doğdu. 1921 ile 1921 yılları arasında ülkeyi yöneten Kuveyt'in onuncu hükümdarı Şeyh Ahmed Al-Jaber Al-Mubarak Al-Sabah'ın altıncı oğludur.

Şeyh Nawaf'ın Şeyh Ahmed Al-Nawaf, Şeyh Faysal Al-Nawaf, Şeyh Abdullah Al-Nawaf, Şeyh Salem Al-Nawaf ve Şeyha Sheikha Al-Nawaf adında 4 oğlu ve bir kızı vardır.

Siyasi çalışma ve yolculuğuna 1962 yılında başlayan Şeyh Nevvaf el-Ahmed el-Cabir es-Sabah, 16 yaşından itibaren Hawalli Valisi başta olmak üzere birçok önemli görev üstlendi. Burada bir köy olan valiliği medeni bir yerleşim birimine dönüştürmeyi başardı. Ticari ve ekonomik faaliyetlerle dolu bir yerleşim ve ticaret şehri.

Mart 1978'de merhum Emir Şeyh Cabir'in saltanatının başlangıcında Veliaht Prens ve Başbakanlık görevlerini üstlenen Emir Şeyh Saad El-Abdullah El-Salim El-Sabah'ın yerine İçişleri Bakanlığı görevini üstlendi. El Ahmed El Cabir El Sabah.

Şeyh Nawaf daha sonra Ocak 1988'de Savunma Bakanı pozisyonunu üstlendi ve burada "hem askeri hem de sivil çalışmalar geliştirdi ve Savunma Bakanlığı kamplarını modernize etmek ve geliştirmek ve onlara taşıyabilmeleri için tüm modern silah ve makineleri sağlamak için çalıştı. Kuveyt'i savunmak ve dış tehlikelerden korumak ulusal görevlerini yerine getiriyor."

Aynı zamanda askeri sanayileşmiş ülkelere uçan askeri uçaklar ve Kuveyt ordusunun kullandığı her türlü silah, zırh ve top hakkında eğitim vermek üzere heyetler göndermekle de ilgileniyordu.

Ayrıca silah alım sözleşmelerine Kuveyt askeri personelinin eğitim ve bakımına ilişkin maddeler koymayı da ihmal etmedi ve Kuveytlilerin orduya katılması ve onlara birçok ayrıcalık tanıması için geniş bir alan açtı.

Bakmadan Geçme