• Haberler
  • Dünya
  • Kuzey Kore Güney Kore'ye Çöp İle Misilleme Yaptı

Kuzey Kore Güney Kore'ye Çöp İle Misilleme Yaptı

Kuzey Kore, plastik şişeler, piller, ayakkabı parçaları gibi çeşitli atıklarla dolu 150'den fazla balonu Güney Kore'nin sınır bölgelerine gönderdi

Kuzey Kore, Güney Kore'nin sınır bölgelerine plastik şişeler, piller, ayakkabı parçaları ve gübre gibi çeşitli atıklarla dolu 150'den fazla balon gönderdi. Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı, Pyongyang'ın bu eyleminin uluslararası hukuku açıkça ihlal ettiğini ve Güney Kore halkının güvenliğini ciddi şekilde tehdit ettiğini belirtti. Yetkililer, Kuzey Kore'ye insanlık dışı ve kaba eylemlerini derhal durdurma çağrısı yaptı.

ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Balonların içeriğinin plastik şişeler, piller, ayakkabı parçaları ve gübre gibi çeşitli atıklar olduğu bildirildi. Askeri yetkililer, bu atıkların analiz edilmesi için gerekli çalışmaları yapmak üzere çöpleri topladılar. 2016'da benzer bir olayda, Kuzey Kore tarafından gönderilen balonlar nedeniyle bir aracın ve bir evin çatısının hasar gördüğü hatırlatıldı.

Kuzey Kore Güney Kore'ye Çöp İle Misilleme Yaptı

GERİLİM ARTTIRABİLİR

Sınır bölgelerinde yaşayan sakinlerden dikkatli olmaları, şüpheli cisimlere dokunmamaları ve güvenlik güçlerine ihbarda bulunmaları istendi. Bu tür eylemler, Kore Yarımadası'nda gerilimi artırabilir ve bölgedeki istikrarı tehlikeye atabilir.

KUZEU KORE AÇIKLAMA YAPTI

Kuzey Kore Milli Savunma Bakanı Yardımcısı Kim Kang İl, geçtiğimiz pazar günü yaptığı yazılı açıklamada, Güney Koreli aktivistler tarafından balonlarla ülkeye gönderilen propaganda broşürlerini “aşağılık bir psikolojik savaş” olarak nitelemişti. “Balonlarla bildiri dağıtmak, askeri amaçlar için kullanılabilecek tehlikeli bir provokasyondur” diyen Kim, “Güney Kore tarafından sınır bölgelerimize gönderilen broşür ve diğer çöplere misliyle karşılık verilecektir” ifadelerini kullanmıştı.

MUHABİR HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme