LGS Sınav Sonuçları Açıklandı

Liselere Geçiş Sistemi Sınavı LGS 2024 sonuçları açıklandı. On binlerce öğrenci ve ailenin merakla beklediği sonuçlar açıklandı.

Liselere Geçiş Sistemi Sınavı LGS 2024 sonuçları için geri sayımda sona gelindi. Sonuçlar Milli Eğitim Bakanlığı MEB'in sonuç sorgulama ekranı sonuc.meb.gov.tr üzerinden TC Kimlik no ile sorgulanacak.

LGS Sonuçları Sorgulama

Öğrenciler, sınav sonuçları ekranında Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, ve Yabancı Dil testlerindeki doğru-yanlış cevap sayılarını görüntüleyebilirler. Sonuçlar, 100 ile 500 puan arasında değerlendirilmektedir.

Tercih ve Yerleştirme Süreci

Sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte, Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu da yayımlanacak ve liselere yerleştirme süreci başlayacak. Sınava girmeyen öğrencilerin liseleri ise yerel yerleştirme ile belirlenecek.

Tercih Süresi ve Detayları

Tercih süreci bugün başladı ve 17 Temmuz Çarşamba günü saat 17.00’de sona erecek. Bu yıl Türkiye genelinde 2 bin 525 liseye merkezi sınav puanına göre öğrenci yerleştirilecek ve bu okulların toplam kontenjanı 203 bin 638 öğrenci olarak belirlendi.

Yerleştirme Sonuçları

Yerleştirme sonuçları 22 Temmuz’da açıklanacak.

Kılavuza Erişim

Öğrenciler, tercih süreci boyunca MEB'in yayımladığı Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu'ndan yararlanarak tercihlerini yapabilecekler.

Detaylı bilgi ve sınav sonuçlarına ulaşmak için meb.gov.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

 

Bakmadan Geçme