• Haberler
  • Gündem
  • Maaşını İstedi Başına Gelmeyen Kalmadı! Dişlerini Çekip Böcek Yedirdiler!

Maaşını İstedi Başına Gelmeyen Kalmadı! Dişlerini Çekip Böcek Yedirdiler!

Antalya'da 4 yıl önce Antepli Ahmet Usta diye bir oto bakım atölyesinde işe başlayan 22 yaşındaki Vedat Kurt, son aylarda verilmeyen maaşlarını işverenden isteyince başına gelmeyen kalmadı. Rehin alınan ve en ağır işkencelere maruz bırakılan Kurt, 'Benim gibi gariban bir vatandaşın hakkını kim savunacak' diyerek isyan etti.

Antalya'da yaşanan akılmaz ve bir o kadar da korkunç olay ülkenin gündemine oturdu.

4 patron tarafından önce 3 gün boyunca aç susuz bir şekilde elektrik verilerek sopayla işkenceye maruz bırakılan, böcek yedirilen, dişleri kerpetenle çekilen Kurt, daha sonra 3 ay boyunca bir odada alıkoyuldu. Yaraları iyileştikten sonra kaçmayı başaran işçi karakola giderek şikayetçi oldu.

İşkence görüntülerine 4 kişinin HTS telefon kayıtlarından ve Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı Bilirkişi raporundan ulaşan Kurt, tüm delillere rağmen işkenceci patronların dışarıda ellerini kollarını sallayarak gezmeye devam ettiklerini, herhangi bir işlem yapılmadığını söyledi.

Maaşını İstedi Başına Gelmeyen Kalmadı! Dişlerini Çekip Böcek Yedirdiler!

22 yaşındaki Vedat Kurt, iddiaya göre Antalya'da bir oto bakım atölyesinde çalışırken, alamadığı maaşını istemesi üzerine işyeri ortakları tarafından alıkonularak işkenceye maruz bırakıldı.

Aç ve susuz bırakılan genç adama elektrik verildi ve dişleri kerpetenle çekilerek zorla böcek yedirildi. Saldırganların elinden kaçarak polise sığınan Kurt, şüphelilerin hala ellerini kollarını sallayarak dışarıda gezmesine tepki göstererek yetkililere seslendi.

Şanlıurfa'da yaşayan ve çalışmak için Antalya'ya giden genç, iş yerinden maaşını isteyince türlü türlü işkencelere maruz kaldı. 3 ay boyunca sistematik şekilde saldırıya uğrayan geç adam, "Benim gibi gariban bir vatandaşın hakkımı kim savunacak" sözleriyle Adalet Bakanlığına seslendi.

Maaşını İstedi Başına Gelmeyen Kalmadı! Dişlerini Çekip Böcek Yedirdiler!

Şanlıurfa Suruç nüfusuna kayıtlı olan 22 yaşındaki Vedat Kurt'un babası yıllar önce vefat etti. Genç adam ise annesi ve bir kardeşim ile birlikte yaşamaya başladı. Kurt, 4 yıl önce Antalya'da Antepli Ahmet Usta denilen bir oto bakım atölyesinde işçi olarak çalışmaya başladı. 2 yıl boyunca son aylara ait olan alamadığı maaşını isteyince başına akılalmaz olaylar geldi.

DİŞLERİNİ KERPETENLE ÇEKİP BÖCEK YEDİRDİLER

Gazeteci Mehmet Yetim'e konuşan Vedat Kurt'a İddiaya göre iş yerinin ortağı olan A.T., O.T., S.T. ve A.A. isimli 4 şahıs, sırf parasını istediği için türlü türlü işkenceler yaptı.3 gün boyunca aç ve susuz bırakılan genç adama elektrik verildi. İşkencelerin boyutu her geçen gün arttı. Dişleri kerpetenle çekilen Vedat Kurt'a zorla böcek bile yedirildi.

Maaşını İstedi Başına Gelmeyen Kalmadı! Dişlerini Çekip Böcek Yedirdiler!

İŞKENCECİLERİN ELİNDEN KAÇARAK POLİSE KOŞTU

İşkenceci 4 kişi 3 ay boyunca Kurt'u rehin tutarak acımasızca şiddet uygulamaya devam etti. Yaraları iyileşen talihsiz genç, saldırganların elinden kaçarak polise sığındı ve şikayetçi oldu. Yapılan çalışmalarda işkence görüntüleri 4 kişinin HTS telefon kayıtlarından çıktı. Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı Bilirkişi raporunda da yer aldı.

İşkencenin tüm delillerinin olmasına rağmen saldırganların elini kolunu sallayarak sokakta gezmesine isyan eden Kurt, şahıslar hakkında hiçbir işlemin yapılmadığını söyledi. Üstelik şahıslar, Kurt'u arayarak şikayetinden vazgeçmesini istiyor ve taciz ile tehditlerine devam ediyor.

Maaşını İstedi Başına Gelmeyen Kalmadı! Dişlerini Çekip Böcek Yedirdiler!

"BENİM GİBİ GARİBANIN HAKKINI KİM SAVUNACAK?"

Adalet Bakanlığına seslenen 22 yaşındaki Vedat Kurt, "Benim gibi gariban bir vatandaşın hakkımı kim savunacak, ben Adalete nasıl güveneceğim?" sözleriyle yetkililerden yardım bekliyor.

 

Bakmadan Geçme