Malatya'da yine 4.6 depremle sallandı 

Malatya'da dün meydana gelen 4.3 deprem sonrasında bugünde yine bir deprem daha meydana geldi

Malatya’da 4.3 büyüklüğündeki dün yaşanan depremin ardından bugün merkez üssü Yeşilyurt olan depremle sarsıldı. 4.6 büyüklüğündeki deprem çevre illerde de hissedildi. Deprem saat 12.34’de meydana geldi. 
 

6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen ve en büyük yıkımın yaşandığı illerden olan Malatya beşik gibi sallanmaya devam ediyor. Dün sabah saatlerinde 4.3 büyüklüğünde depremle sallanan kentte, bugün bir kez daha deprem oldu. Saat 12.34 sıralarında Yeşilyurt ilçesinde 4.6 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

Arka arkaya yaşanan depremler vatandaşlarda korku ve paniğe neden olurken yetkililer herhangi bir olumsuzlukla karşılaşılmadığı yönünde açıklamalarda bulundu.

Malatya Valisi Ersin Yasıcı ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, deprem sonrasında sosyal medya hesaplarından açıklamalarda bulundu.

Vali Yazıcı: Olumsuz Bir Durum Yok

Vali Yazıcı sosyal medya platformu X’ten yaptığı açıklamada "İlimiz Yeşilyurt Merkezli yaşadığımız 4.6 büyüklüğündeki depremde yapılan saha taramaları sonrası kurumlarımıza ulaşan herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır. Hemşerilerimize geçmiş olsun” ifadelerine yer verirken Büyükşehir Belediye Başkanı Gürkan da; "Malatya / Yeşilyurt İlçemizde meydana gelen depremden etkilenen hemşerilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme