• Haberler
  • TV
  • Malhun Hatun Diziden Ayrılıyor mu? Hacca Gidiyor!

Malhun Hatun Diziden Ayrılıyor mu? Hacca Gidiyor!

Malhun Hatun Diziden Ayrılıyor mu? Hacca Gidiyor!... ATV'nin sevilerek izlenen dizisi Kuruluş Osman yeni bölümüyle ekranlara geldi.

Malhun Hatun, gördüğü bir rüya sonrası kafa karışıklığı yaşadı. Hac yoluna çıkıp çıkmamak konusunda kararsız kalan Malhun Hatun'a, Yunus Emre, yol gösterdi.

MALHUN HATUN DİZİDEN AYRILIYOR MU?

ATV'nin sevilen dizisi Kuruluş Osman'da Malhun Hatun karakterine Yıldız Çağrı Atiksoy hayat vermektedir. Malhun Hatun Hacca gidecek ve uzun bir süre dizide yer almayacak. Malhun Hatun'un son bölümlere doğru geri gelebileceği tahmin ediliyor.

OSMAN BÜYÜK OYUN KURDU!

Osman Bey Malhun Hatun'a tuzak kuran Noyan'ın oyununu bozdu. Malhun Hatun sanarak Noyan'ın adamları Prenses Maria'yı yakalarlar.

MALHUN HATUN KİMDİR?

Bazı eserlerde Şeyh Edebali'nin kızı olarak gösterilen Malhun Hatun aslında Anadolu Selçuklu veziri olan Ömer Abdülaziz Bey'dir. Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Bey'in eşi ve ikinci padişah Orhan Gazi'in annesidir. Şeyh Edebali'nin kızı Râbi'a Bâlâ Hâtun ile karıştırılan Mal Hâtun'un babası Anadolu Selçuklu Veziri Ömer Abdülaziz Bey'dir. Vakfıyesinde adı Malhun binti Ömer Bey olarak gösterilmiştir. Kendi adına yapılmış, daha çok ev ortamına benzeyen türbesi bulunur. Osmanlı padişahlarının doğma büyüme yabancı kadınları sarayda Müslümanlaştırarak kendilerine eş yapma geleneği o dönemde olmadığı için Malhun Hatun'un Türk olduğu kesindir.

Bakmadan Geçme