• Haberler
  • Spor
  • Manchester City, Kopenhag Karşısında İstediğini Aldı

Manchester City, Kopenhag Karşısında İstediğini Aldı

Kopenhag-Manchester City maçı kaç kaç bitti? Şampiyonalar Ligi son 16 turunda deplasmanda Danimarka temsilcisi Kopenhag ile karşılaşan Manchester City, karşılaşmadan 3-1'lik galibiyetle ayrılarak ikinci maç için önemli bir avantaj elde etti.

Şampiyonlar Ligi son 16 turu maçında Kopenhag ile Manchester City, Parken stadında karşı karşıya geldi. 

Karşılaşmanın başından sonuna kadar büyük bir üstünlükle oynayan İngiliz devi Manchester City, usta ayaklarının golleriyle karşılaşmadan galibiyetle ayrılmasını bildi.

Karşılamadaki gol perdesini 10. dakikada sakatlıktan kurtulduktan sonra ilk maçına çıkan Kevin De Bruyne açarak takımını 1-0 öne geçirdi.

Kopenhag'ı umutlandıran ve taraftarını heyecanlandıran gol ise 34. dakikada Mattson'un ayağından geldi ve Kopenhag 1-1'lik eşitliği yakaladı.

Karşılaşmanın ilk yarısı tam bu sonuçla bitecek derken Manchester City'de 45. dakikada Bernardo Silva sahneye çıktı. Cezasahasına atılan topu düzgün bir dokunuşla Kopenhag ağlarına gönderen Bernardo Silva, takımını 2-1 öne geçiren golü atmış oldu. City, bu skorla soyunma odasına 2-1'lik üstünlükle gitti.

Müsabakanın ikinci yarısı da Manchester City'nin arka arkaya bulduğu pozisyonlar ve oyun üstünlüğü ile geçti. İngiliz ekibi, Norveçli yıldızı Erling Haaland ile üçüncü gole yaklaşmasına rağmen Haaland bu fırsatı değerlendiremedi.

Manchester City'i rahatlatan ve kendi sahasında oynayacağı maçta büyük bir avantaj sağlayacağı gol 90+2. dakikada Foden'in ayağından geldi. 

Karşılaşmanın gol açılışını yapan De Bruyne, kapanış golünün de asistini verdi. Foden, De Bruyne'nin ikramını geri çevirmeyerek takımını 3-1 öne geçiren aynı zamanda maçın da skorunu belirleyen golü kaydetti.

Şampiyonlar Liginde 9'da 9 Yaptı

Grup karşılaşmalarında 6'da 6 yaparak son 16 turuna yükselen Manchester City, önceki sezon aldığı galibiyetler ve Kopenhag deplasmanındaki 3-1'lik skorla şampiyonlar liginde oynadığı son 9 karşılaşmadan da galibiyetle ayrılmış oldu.

City, 6 galibiyet daha alması durumunda Şampiyonlar Ligi'nin en uzun galibiyet serisine sahip olan Alman devi Bayern Münih'i yakalamış olacak. 

Bu alandaki rekor 15 maçla Bayern Münih'e ait.

Bakmadan Geçme