Manisa'da Orman Yangını! 2 Mahalle Boşaltıldı

Türkiye'nin dört bir yanından hemen her gün onlarca orman yangını haberi gelmeye devam ediyor. Dün Diyarbakır-Mardin arasında yaşanan ve 11 kişinin ölümüne neden olan yangının ardından bugün de Manisa'da benzer bir yangın başladı. Tedbir amaçlı 2 mahalle tahliye edildi.

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle birçok bölgeden orman yangını haberleri gelmeye devam ediyor. Son olarak Manisa'nın Salihli ilçesinde öğle saatlerinde çıkan orman yangını nedeniyle 2 mahallede yaşayan 430 kişi tahliye edildi. Ekiplerin, yangına havadan ve karadan müdahalesi ise sürüyor. Uşak'ın Ulubey ilçesinde de çıkan orman yangını kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Manisa'nın Salihli ilçesinin kırsal Yağbasan Mahallesi Dibekdağı mevkisinde çıkan orman yangını rüzgarın da etkisiyle geniş bir alana yayıldı. Ekiplerin güçlükle müdahale ettiği yangın Yağbasan Mahallesi’nin yanı sıra Karasavcı Mahallesi’nde de etkili oldu.

 Her iki mahallede vatandaşlar, tedbir amaçlı olarak tahliye edildi. Yangına müdahale 5 uçak, 4 helikopter, 12 arazöz, 2 su ikmal aracı ve 3 dozer ile sürüyor.

Dün Diyarbakır’ın Çınar ilçesinin Köksalan mahallesi ve Yazçiçeği köyü ile Mardin’in Mazıdağı ilçesi Yücebağ ve Yetkinler köyünde dün akşam meydana gelen yangın sebebi ile 11 kişi hayatını kaybetmiş 78 kişi yangından etkilenmişti. Manisa'da da benzer bir facianın yaşanmaması için hızlı bir şekilde tedbir alındı.

Bakmadan Geçme