• Haberler
  • Gündem
  • Mansur Yavaş'tan Hayvan Yasası Açıklaması! Gerçek Hayvan Severler Elini Taşın Altına Koyacak

Mansur Yavaş'tan Hayvan Yasası Açıklaması! Gerçek Hayvan Severler Elini Taşın Altına Koyacak

Son günlerde gündemde olan Hayvan yasası hakkında Konuyla ilgili son açıklama ise Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'tan geldi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Mansur Yavaş;

Ben Avrupa'da hiçbir yede sokakta sahipsiz hayvan görmedim. Avrupa'da yok. Hayvanseverlerin yaptığımız barınaklarda, maliyetini biz karşılamak şartıyla, gelip oralara da sokak hayvanlarına bakmalarını istiyorum. Çünkü hayvanseverlerin butik barınak talepleri mevcut.

TÜRKİYE'DE İLK BELEDİYEYİZ

Hayvanseverlerin fikirlerine de saygılıyım ama o kadar çok popülasyon arttı ki. Türkiye'de ilk defa kendi imkanlarının dışında kısırlaştırma ihalesi açan belediyeyiz. Dişiler kısırlaştırınca bir hafta kalması gerekiyor.

ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMALARI GEREKİYOR

Bu popülasyonda sadece kısırlaştırmayla bunun önünü geçmenin imkanı yok. Ne kadar kısırlaştırırsanız kısırlaştırın şu aşamada önüne geçilmeyecek  gibi görünüyor. Bir yandan onda devam edeceğiz, bir yandan da sokaktakileri alıp barınakta misafir edeceğiz.

Yurtdışlarında hiç sokakta sahipsiz hayvan yok. Eğer çok istiyorlarsa... Gerçek hayvanseverlerde elini taşın altına koyacak. Biz de destek oluruz, sahiplensinler."

 

MUHABİR HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme