Marmara'da Batan Gemi Çıkartılmayacak

Marmara Denizi'nde geçen hafta yaşanan trajik gemi batması olayıyla ilgili arama kurtarma çalışmaları hala devam ediyor. Bursa'nın Karacabey ilçesine bağlı 4 mil açığında batan "Batuhan A" isimli geminin mürettebatı için yapılan aramalar, kazanın 7'nci gününde 572 kişilik bir ekip tarafından denizden, havadan ve karadan yoğun bir şekilde sürdürülüyor.

Marmara Denizi'nde geçen hafta yaşanan trajik gemi batması olayıyla ilgili arama kurtarma çalışmaları hala devam ediyor. Bursa'nın Karacabey ilçesine bağlı 4 mil açığında batan "Batuhan A" isimli geminin mürettebatı için yapılan aramalar, kazanın 7'nci gününde 572 kişilik bir ekip tarafından denizden, havadan ve karadan yoğun bir şekilde sürdürülüyor. Ancak, geminin eski ve maliyetinin yüksek olması nedeniyle, batığı yerde kalacağı ve arama çalışmalarının sona ermesinin ardından deniz dibinden çıkarılmayacağı açıklandı.

ENKAZ DENİZDE KALACAK

Arama kurtarma çalışmaları kapsamında, bugüne kadar kayıp olan 4 mürettebat üyesinden ikisinin cansız bedenine ulaşıldı. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı dalgıçlar tarafından gerçekleştirilen dalışlarda, gemide aşçı olarak görev yapan 33 yaşındaki Zeynep Kılınç'ın cesedi bulunmuştu. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı Sualtı Savunma komandosu dalgıçların son dalışında ise gemi batmadan önce eşine gönderdiği videoyu çeken Hüseyin Tutuk'un cansız bedeni bulundu.

Arama çalışmalarının, son olarak Hüseyin Tutuk'un cansız bedeninin bulunduğu makine dairesine odaklandığı belirtiliyor. Ancak, henüz diğer iki mürettebatın akıbetiyle ilgili herhangi bir bilgi verilmedi.

Bakmadan Geçme