• Haberler
  • TV
  • MasterChef Kuzugöbeği Mantısı Nasıl Yapılıyor? Malzemeleri ve Tarifi

MasterChef Kuzugöbeği Mantısı Nasıl Yapılıyor? Malzemeleri ve Tarifi

TV8 ekranlarında yayınlanmaya başladığı günden itibaren izleyicileri ekran başına kilitleyen yemek yarışması programı MasterChef Türkiye'de her bölüm nefes kesiyor!

MasterChef'e konuk olan şef Maksut Aşkar'ın tabağı Kuzugöbeği Mantısı merak edilen tariflerden oluyor.

Şef'in Kuzugöbeği Mantısı, Kuzugöbeği mantarından yapılıyor.

Kuzugöbeği Mantarı Nedir?

Narin ve anlaşılması zor kuzugöbeği, bir zamanlar bu bahar habercilerini orman zemininde arayarak vahşi doğada dolaşanlarla sınırlı olan bir gurme ödülüdür. Kuzugöbeği Kuzey Amerika ve Avrupa'da yetişir ancak genellikle ekime direnir. Bunun yerine, vahşi doğada doğal olarak büyüdükleri yerden toplanmalı ve hasat edilmelidir. Bunları da satın alabilirsiniz. Kuzugöbeği nasıl elde edilirse edilsin, ızgarada veya sotelendiğinde kesinlikle lezzetlidir ve yıl boyunca tadını çıkarmak istiyorsanız kurutulabilir veya dondurulabilir.

Kuzugöbeği, koni şeklindeki başlığı ve süngerimsi dokusuyla farklı görünümlü bir mantardır. Kapaklar dik durur ve iyi tanımlanmış çukurlu bir dokuya sahip, soluk kremden neredeyse siyaha kadar değişen renklerdedir. Kuzugöbeği içi boştur ve beyaz ila soluk krem renginde bir gövdeye sahiptir. Temizlenmeleri gerekir, ancak aksi takdirde pişirmeden önce çok az hazırlık gerektirirler ve sadece ızgarada veya sotelendiğinde en iyisidir.

Tüm mantarlar gibi kuzugöbeği kuzugöbeğinin de ölümcül taklitçileri vardır. Bu durumda, benzer görünen ancak zehirli olan bir dizi türü içeren sahte kuzugöbeği olarak bilinirler. Yenilebilir mantarlardan farklı olarak, bu sahte kuzugöbeği kırmızımsı-kahverengi ila sarı arası bir başlığı vardır ve bu başlık genellikle bir tarafa doğru sarkar ve gevşek ve şekilsiz görünür. Ayrıca iyi tanımlanmış bir çukurlaşma yerine beyin benzeri bir doku fark edeceksiniz. Sahte kuzugöbeği kuzugöbeğinin içi oyuk değildir.

Bakmadan Geçme