Mbappe PSG'ye Veda Etti

Kariyerinde hiç şampiyonlar ligi kupası bulunmayan Kylian Mbappe, 2017 yılından beri formasını giydiği Paris Saint-Germain (PSG)'den ayrılma kararı aldı.

Dünyanın en değerli oyuncularından birisi olarak kabul edilen PSG'nin yıldızı Kylian Mbappe, Borissia Dortmund ile oynan ve yenilerek elendikleri Şampiyonlar Ligi yarı final maçının ardından takımdan ayrılma kararı aldı.

Fransız yıldız Kylian Mbappe sosyal medya hesabından Paris Saint-Germain Kulübü’ne veda etti.

25 yaşındaki golcü oyuncu, bir video paylaşarak, "Herkese merhaba. Ben Kylian. Zamanı geldiğinde size açıklama yapacağımı söylemiştim. Bu yıl Paris Saint Germain’deki son yılım olacak. Serüvenimiz birkaç hafta sonra sona erecek. Pazar günü Parc Des Princes’te son maçıma çıkacağım. Fransa’dan ayrılmak da çok zor ama yeni bir maceraya ihtiyacım vardı. Bundan sonra da PSG’yi yakından takip etmeye devam edeceğim çünkü bu kulübü seviyorum. Teşekkür ederim, her zaman kalbimde olacaksınız" dedi.

Mbappe, bu sezon PSG formasıyla 46 maça çıkarken, 43 kez fileleri havalandırdı, 10 kez de asist yaptı.

PSG ile olan sözleşmesi gelecek haziran ayında sona erecek olan Fransız yıldız, Paris ekibiyle sözleşmesini yenilemeyeceği ve bedelsiz olarak takımdan ayrılmaya hazıralnıyor.

Mbappe'nin aldığı ayrılık kararını PSG Başkanı Nasser Al-Khelaifi'ye de ilettiği belirtiliyor.

PSG'den yıllık 200 milyon euro kazanan yıldız oyuncunun takımdan ayrılması durumunda Fransız kulübünün bu bütçeyi yeni yıldız oyuncuların finansmanında kullanmayı planladığı ifade edildi.

MBAPPE REAL MADRİD YOLUNDA

PSG'den ayrılmasına kesin gözüyle bakılan Kylian Mbappe'nin İspanyol devi Real Madrid'e transfer olacağı iddia edildi.

Paris ile beş kez şampiyonluk ve üç kez Fransa Kupası kazanan Mbappe, hem PSG hem de Fransız Milli Takımı'nın kaptanı olarak henüz bir Şampiyonlar Ligi zaferi yaşayamadı.

Mbappe'nin kariyerine Şampiyonlar Ligi kupası eklemek istediği bundan dolayı da Real Madrid ile anlaşmaya yakın olduğu öğrenildi.

Mbappe'nin 2022 yılında da Real Madrid'e transferi gündeme gelmiş ancak kulübü PSG futbolcuyu ikna ederek takımda kalmasını sağlamıştı.

 

Bakmadan Geçme