• Haberler
  • Siyaset
  • Meral Akşener'in, 'Ant Olsun ki Dönersem Namussuzum, Şerefsizim' Sözleri Gündem Oldu

Meral Akşener'in, 'Ant Olsun ki Dönersem Namussuzum, Şerefsizim' Sözleri Gündem Oldu

İYİ Parti Eski Genel Başkanı Meral Akşener ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki görüşmesi Türkiye'nin gündemine oturdu.

İYİ Parti Eski Genel Başkanı Meral Akşener'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesi siyaset gündeminde geniş yankı uyandırdı.

Genel başkanlıktan ayrıldıktan sonra saçlarını sarıya boyatan ve yeni imajıyla da dikkatleri üzerine çeken Akşener ile Erdoğan görüşmesi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde basına kapalı şekilde gerçekleşti.

Görüşme sonrasında ise ne Akşener cephesinden ne de Erdoğan cephesinden herhangi bir açıklama yapılmadı.

Görüşme öncesinde ise Akşener'e yeni anayasa çalışmasına görev alması teklif edildiği ve Akşener'in de bu teklifi kabul ettiği iddia edilmişti.

Genel Başkanlığı döneminde Erdoğan'ı ve politikalarını sert bir dille eleştiren Akşener'in partisinin grup toplantısında söylediği sözler yeniden gündem oldu.

ŞEREFSİZİM, NAMERDİM DEMİŞTİ

Akşener İYİ Parti Genel Başkanlığı döneminde kürsüden hararetli bir şekilde; "Ölsem de öldürülsem de tehdit edilsem de tek kişi kalsam da bu mücadeleden dönersem namussuzum, şerefsizim, namerdim. Bu da bir Türk kadınının, Müslüman Türk kadınının sözüdür, yeminidir. Allah'ım sana hamd olsun, şart olsun ki dönersem namerdim. Hep birlikte göreceğiz, el mi yamanmış ben mi?" sözleri Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşme sonrası gündem oldu.

Sosyal medya platformlarında Akşener ve Erdoğan'ın görüşmesine dair fotoğraf karesi ile bu sözleri söylediği videosu birlikte paylaşıldı. 

Bakmadan Geçme