• Haberler
  • Gündem
  • MEB'in Yeni Müfredatına Göre Hazırlanan Kitaplara Milyonlarca Liralık Masraf

MEB'in Yeni Müfredatına Göre Hazırlanan Kitaplara Milyonlarca Liralık Masraf

MEB'in, 'Maarif Modeli' olarak duyurduğu müfredat değişikliğinin ardından bakanlık yeni kitaplar için 269 milyon TL'lik anlaşma yaptı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in onayladığı Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında hazırlanan yeni müfredatın, 2024-2025 eğitim öğretim yılı itibarıyla uygulanacak.

Müfredatın 9 Eylül 2024 tarihinden itibaren okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul beşinci sınıf ve lise dokuzuncu sınıftan başlamak üzere kademeli şekilde uygulanmaya başlanacağı açıklandı.

YENİ MÜFREDATA GÖRE HAZIRLANAN KİTAPLAR İÇİN 269 MİLYON LİRA

Birgün gazetesi yazarı Mustafa Bildircin'in haberine göre ders kitaplarının basımına yönelik 25 Temmuz’da gerçekleştirilen ihalenin 8 ve 9 Ağustos'ta açıklanan sonuç ilanı ise “Yeni ders kitaplarının basımı ile şirketler ihya edilecek” eleştirilerinin haklılığını ortaya koydu.

MEB, 2024-2025 eğitim ve öğretim yılında ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine dağıtılacak kitapların basımı için üç farklı matbaa şirketiyle toplam 32 sözleşme imzaladı. Sözleşme imzalanan şirketlerin Ada, Başak ve Cem Ofset olduğu öğrenildi. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kitap basım ihalelerinin büyük bölümünü alan Başak Matbaacılık’ın, MEB ile en maliyetli sözleşmeyi imzalayan şirket olduğu belirtildi.

Kitap basım ihalesinin sonuç ilanına göre, Başak Matbaacılık ile 134 milyon 66 bin TL’lik, ADA Matbaacılık ile 67 milyon 259 bin TL’lik, Cem Ofset ile de 67 milyon 160 bin TL’lik sözleşme imzalandı. Sözleşmelerin toplam maliyeti kayıtlara, 269 milyon 85 bin 372 TL olarak geçti.

Bakmadan Geçme