• Haberler
  • Gündem
  • Mehmet Ağar'dan Hafize Gaye Erkan'ın Akrabası Olduğu İddialarına Cevap

Mehmet Ağar'dan Hafize Gaye Erkan'ın Akrabası Olduğu İddialarına Cevap

Mehmet Ağar, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan ile akraba oldukları iddialarına ilişkin yaptığı açıklamada, "Akrabalık dışında bir bağımız yok" dedi.

Ekonomi dışı konularla Türkiye’nin gündeminde yer almaya devam eden Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar'ın akrabası olduğuna yönelik iddialar kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. 
Konuyla ilgili açıklama yapan Ağar, iddialara cevap verdi.
Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan son dönemde babasının Merkez Bankası'nda görevli bir personeli işten çıkarttığı gibi çeşitli iddialarla gündemde. Bugün ise Erkan'ın eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar'ın akrabası olduğuna yönelik haberler sosyal medyada gündem oldu. Hafize Gaye Erkan ve Mehmet Ağar isimleri sosyal medya platformu X’te en çok konuşulan konular arasına girerek TT oldu.
Birçok sosyal medya hesabında Hafize Gaye Erkan’ın babası Erol Erkan’ın Mehmet Ağar’ın teyzesinin oğlu olduğu iddiaları gündeme gelmiş ve banka kredilerinde Merkez Bankacı ayrıcalığı olabileceği imalarında bulunulmuştu.

Hemşerilik Dışında Bir Bağımız Yok

Mehmet Ağar bu iddialarla ilgili Patronlar Dünyası'na konuştu; "MB Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın babası Erol Erkan ile teyze çocukları olduğu iddiasını yalanlayan Mehmet Ağar, "Kendileri ile hemşehrilik bağı (Elazığ) dışında herhangi bir bağımız yok. Eğer böyle bir akrabalık bağımız da olsaydı, gurur duyardık. Maalesef sosyal medyada hangi yalanlara nasıl cevap vereceğimizi bilemez hale geldik" dedi.

Bakmadan Geçme