• Haberler
  • Siyaset
  • Mehmet Begit kimdir? Şanlıurfa Birecik Belediye Başkanı Mehmet Begit, Neden AK Parti'ye Geçti?

Mehmet Begit kimdir? Şanlıurfa Birecik Belediye Başkanı Mehmet Begit, Neden AK Parti'ye Geçti?

31 Mart Mahalli İdareler Seçimi sonrası Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde Belediye Başkanı olarak seçilen Mehmet Begit, AK Parti'ye geçen isimler arasında dikkat çekiyor. İki milletvekili ve 15 belediye başkanının katıldığı programda Begit'in de ismi öne çıkıyor. Peki, Mehmet Begit kimdir, kaç yaşında ve aslen nerelidir? İşte, hayatı ve kariyeri hakkında merak edilenler...

Mehmet Begit, siyasi kariyerine HDP çatısı altında çeşitli görevlerde bulunarak başladı. Ancak son olarak DEM Parti'den aday olarak seçimlere katıldı ve Birecik'in Belediye Başkanı oldu. Birecik ilçesinin sevilen ismi Mehmet Begit, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde %54.39 oy oranıyla Birecik Belediye Başkanı seçildi. Ancak son dönemde DEM Parti'den istifasıyla şaşkınlık yarattı. Mehmet Begit, siyasi kariyerine HDP'de çeşitli görevlerde bulunarak başladı. Ancak son olarak DEM Parti'den Belediye Başkanı adayı olarak seçimlere katıldı ve büyük bir destekle seçimi kazandı.

Şanlıurfa'nın Birecik İlçesi'nde belediye başkanı seçilen Mehmet Begit, AK Parti'ye katıldı.

AK Parti'nin 23. kuruluş yıldönümü etkinliğinde gerçekleştirilen rozet töreninde, Begit'e AK Parti rozeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından takıldı.

Bakmadan Geçme