• Haberler
  • Ekonomi
  • Mehmet Şimşek'ten Şok Eden Kredi Kartı Açıklaması!

Mehmet Şimşek'ten Şok Eden Kredi Kartı Açıklaması!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, milyonlarca insanın cebinde taşıdığı ve alışverişin çok büyük bir bölümünün yapıldığı kredi kartlarıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, göreve geldiği günden itibaren gündeminden düşürmediği kredi kartlarıyla ilgili dikkat çeken bir açıklama daha yaptı.

Kredi kartlarına yönelik taksitler sık sık gündeme gelirken ve bir çok alanda taksit sayısı kısıtlanırken veya tamane kaldırılırken Mehmet Şimşek'ten kart kullanıcılarını üzecek bir açıkalam daha geldi.

KREDİ KARTINA TAKSİT KALDIRILIYOR MU?

Katıldığı bir programda uzun yıllar yurt dışında yaşadığını ve bu kredi kartı taksit işine anlam veremediğini belirten Şimşek, kredi kartına taksitin kalkacağı sinyalini vererek şunları söyledi:

"Yıllarca ben batıda yaşamış bir insanım. 10 yıl İngiltere'de yaşadım, işte Amerika'da, bir sürü Avrupa ülkesinde. Yani dünyanın başka bir ülkesinde ben şu kredi kartına taksit meselesini bilmiyorum. Böyle birşey yok yani. Bazen bana soruyorlar, hani bir şeyler satın aldığımda kredi kartıyla... diyorlar ki; kaç taksit yapalım falan? Ben şok oluyorum. Çünkü böyle bir şeye aşina değiliz.

AYAĞINIZI YORGANINA GÖRE UZATIN KREDİ KARTINA TAKSİT YAPTIRMAYIN!

Şimdi bizde böyle tuhaf bir uygulama var. Bizim için önemli olan tüketicimizin, ailelerimizin ayaklarını mümkün olduğunca yorganına göre uzatması. Nasıl ki biz kamuda bunu başarmaya çalışıyoruz elimizden geldiğince. Vatandaşlarımızın da imkanları çerçevesinde borçlanması, imkanları çerçevesinde tüketmesini arzuluyoruz. Yani bir anlamda biz makro ihtiyati tedbir peşindeyiz." 

Mehmet Şimşek'in açıklamalarının altına vatandaşlar tepki dolu yorumlar yaptı. Bir çok kişi Mehmet Şimşek'in ülke şartlarını bilmediğini ve Türkiye'de bakanlık yapmaması gerektiğini ifade etti.

 

Bakmadan Geçme