• Haberler
  • Ekonomi
  • Mehmet Şimşek Zamanı Verdi! Enflasyon Kalıcı Olarak Düşecek

Mehmet Şimşek Zamanı Verdi! Enflasyon Kalıcı Olarak Düşecek

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyonla ilgili umut verici bir açıklama yaptı. Şimşek, enflasyonda kalıcı bir düşüşün haziranda başlayacağını ve yıllık enflasyonun yüksek ihtimalle üçüncü çeyrek sonunda yüzde 50'nin altına gerileyeceğini belirtti.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Mayıs ayı enflasyon rakamlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

HAZİRANDAN SONRA DÜŞÜŞ OLACAK

Şimşek, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, yıllık enflasyonun üçüncü çeyrek sonunda yüzde 50'nin altına gerileyeceğini belirtti. Ayrıca, enflasyonda kalıcı bir düşüşün haziranda başlayacağını ifade etti ve enflasyonla mücadelede kararlı olduklarını vurguladı.

EN YÜKSEK SEVİYEYİ BU AY GÖRDÜ

Şimşek, yaptığı değerlendirmede geçmiş 12 ayın birikimli etkilerini içeren yıllık enflasyonda en yüksek seviyenin bu ay görüldüğünü belirtti. Geçiş döneminin tamamlandığını ve dezenflasyon sürecine girildiğini dile getirdi.

SABIR VE ZAMAN GEREKLİ

Önümüzdeki dönemde enflasyonun hedeflere daha da yaklaşacağını belirten Şimşek, mali disiplini güçlendirerek dezenflasyon sürecine desteklerinin artarak devam edeceğini ifade etti. Son olarak, fiyat istikrarına ulaşmanın sabır ve zaman gerektirdiğini vurgulayarak hedeflerine ulaşmada kararlı olduklarını sözlerine ekledi.

MUHABİR HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme