• Haberler
  • Dünya
  • Meksika'da Belediye Başkan Adayı Suikast Sonucu Öldürüldü

Meksika'da Belediye Başkan Adayı Suikast Sonucu Öldürüldü

Meksika'nın Guerrero eyaletinde, seçimlere sadece birkaç gün kala gerçekleştirilen mitingde bir belediye başkan adayı başından vurularak hayatını kaybetti.

Meksika'da 2 Haziran'da gerçekleştirilecek seçimlere doğru ilerlerken, adaylara yönelik şiddet saldırıları devam ediyor. Guerrero eyaletine bağlı Coyuca de Benitez'de belediye başkanlığına aday olan Alfredo Cabrera, seçimlere sadece birkaç gün kala düzenlediği mitingde suikasta uğradı. Saldırganın, suikast anını cep telefonuyla kayda alması, olayın vahametini bir kat daha artırdı.

SALDIRGAN ÖLDÜRÜLDÜ

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, Cabrera'nın destekçileriyle el sıkıştığı sırada saldırganın yaklaşıp silahını çıkardığı ve defalarca ateş ettiği görülüyor. Başından vurulan Cabrera, olay yerinde hayatını kaybederken, saldırgan ise Meksika Ulusal Muhafızları tarafından açılan ateş sonucu öldürüldü.

22 BAŞKAN ADAYI ÖLDÜRÜLDÜ

Meksika'da Eylül ayından bu yana ülke genelinde yerel seçimlere aday olan 22 kişinin öldürüldüğü hükümet verileriyle ortaya çıktı. Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, Nisan ayının başlarında yaptığı bir açıklamada, kartellerin kendi adaylarını seçtirebilmek için diğer adaylara saldırı düzenlediklerini belirtmişti.

 

MUHABİR HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme